2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2015. december 15-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Turisztikai Egyesület által megpályázni kívánt „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című GINOP - 1.3.4 – 15 kódjelű kiíráshoz kapcsolódó önkormányzati támogatás megítélésének jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A Fonyódi Turisztikai Egyesület a 2015.11.16-án megjelent „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című GINOP - 1.3.4 – 15 kódjelű kiírásra pályázatot kíván benyújtani.

 

A pályázat főbb adatai:

 

Rendelkezésre álló keretösszeg:  2.000.000.000 Ft

A felhívás feltételeinek megfelelő projektek minimum 10 millió Ft, maximum 85 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A támogatás mértéke: az elszámolható költség 75%-a

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő: minimum 18 hónap maximum 36 hónap

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja: 2016. január 4 – 2018. január 4-ig folyamatosan, elbírálás szakaszosan, az alábbi időpontokban:

2016.02.23; 2016.05.23; 2016.08.23; 2016.11.23; 2017.02.23; 2017.05.23; 2017.08.23; 2018.01.04

 

Kötelezően megvalósítandó tevékenységek:

-          Termékfejlesztés

-          Szemléletformálás, oktatás és képzés

-          Marketing

-          Monitoring

 

Elszámolható költségek köre:

-          Projekt előkészítés költségei

-          Projektmenedzsment költségei

-          Beruházási költségek

-          Szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások költségei

-          Szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei

-          Általános rezsi költségek

 

Jelen kiírás a 2013. évi DDOP-2.1.3/C-12 „Helyi és térségi desztinácios menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című pályázati konstrukcióban létrehozott alapok továbbfejlesztését célozza meg.

Fent nevezett pályázati kiírás főbb céljai az infrastruktúrális fejlesztések és eszközbeszerzés támogatása valamint rendezvénysorozatok létrehozása, promóció és marketing tevékenységek voltak. Ennek keretében két irodánkat újítottuk fel, sporteszközöket és autót vásároltunk, több kiadványt hoztunk létre és rendezvényt szerveztünk.

 

Jelen felhívás keretében egy új infopontot szeretnénk kialakítani a moló végén, új túraútvonalat kijelölni és a szükséges infrastruktúrát biztosítani hozzá valamint egy biciklipontot kialakítani akadálymentesített mosdóval.

A pályázat során a Turisztikai Egyesület Tagjai számára egy rendezvénysorozatot is tervezünk valamint informatikai fejlesztéseket az egyesület irodájában, adatbázisok létrehozásával.

A projekt tartalmaz továbbá marketing és promóciós feladatokat és rendezvényeket a turisták és helyi lakosok számára is.

 

 

A pályázat beadásának feltétele – az előző pályázathoz hasonlóan – hogy Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a Fonyódi Turisztikai Egyesület helyi TDM szervezetben résztvevő teljes jogú tag önkormányzata vállalja, hogy a projekt megvalósítási és fenntartási időszakban (ami a fizikai befejezést követő helyszíni szemle és pénzügyi elszámolás lezárását követő 5 év) minden évben az IFA 40%-át, maximum 20.000.000 Ft-ot a TDM szervezet részére átadja.

 

A projekthez szükséges önerőt a kapott tájékoztatás szerint a Turisztikai Egyesület az egyéb bevételeiből tudja finanszírozni.

 

Jelen előterjesztésben meghatározott összeg nem a 165/2015 (XI.26.) KT Határozaton felül kerül megállapításra, hanem annak forrását határozza meg a pályázati felhívás előírásainak megfelelően.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását, azzal, hogy a maximális összeg kerüljön ki a szövegezésből, valamint az IFA legalább 40%-át a TDM szervezet részére adja át.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Turisztikai Egyesület által megpályázni kívánt „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című GINOP - 1.3.4 – 15 kódjelű kiíráshoz kapcsolódó önkormányzati támogatás megítélésének jóváhagyásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Pénzügyi Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:


Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a Fonyódi Turisztikai Egyesület helyi TDM szervezetben résztvevő teljes jogú tag önkormányzata vállalja, hogy a „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című GINOP - 1.3.4 – 15 kódjelű kiírásra beadni kívánt projekt megvalósítási és fenntartási időszakban minden évben az IFA 40%-át, maximum 20.000.000 Ft-ot a TDM szervezet részére átadja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe