4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2015. december 14-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/18 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Jogi Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A Képviselő-testület a 168/2015. (XI.26.) határozatával árverésre bocsátotta a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/18 hrsz-ú ingatlant azzal, hogy az ingatlan 18.000.000.- Ft-os vételára kifizethető egy összegben, illetve olyan módon, hogy az ajánlattevő bérleti szerződést köt úgy, hogy a bérlő az ingatlan bérleti díjának kétszeresét fizeti. Amennyiben 3 év alatt megfizeti az ingatlan teljes vételárát, úgy a 3 év bérleti díja a vételárba beszámításra kerül.

 

Az árverésre Dancs Ádám nyújtotta be egyedül ajánlatát. Az árverési eljáráson is csak Dancs Ádám megbízottja jelent meg.

 

Dancs Ádám az ingatlanra szeretne bérleti szerződést kötni, úgy hogy a normál bérleti díj kétszeresét fizeti meg. Amennyiben az ingatlan 18.500.000.- Ft-os vételárát 2018. december 31-ig megfizeti, úgy a 3 év alatt befizetett bérleti díj az ingatlan vételárába beszámításra kerül.

 

Dancs Ádámnak jelenleg 2015. december 31. szóló szerződése van a fenti ingatlanra. Javaslom a bérleti szerződés módosítását a fentiekkel összhangban.

 

 

Melléklet:

1. számú:         Dancs Ádám szerződés módosítása

2. számú:         Dancs Ádám 2014. július 1. napján kötött bérleti szerződése
Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/18 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Városfejlesztési Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:


1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés 1. számú mellékletében foglaltak szerint módosítja a Dancs Ádámmal 2014. július 1. napján, a Fonyód, Kikötői üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/18 hrsz-ú ingatlanra megkötött helyiségbérleti szerződést.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/18 hrsz-ú ingatlant a Dancs Ádám (Balatonföldvár, Berzsenyi D. u. 67.) részére 18.500.000.- Ft vételárért, amennyiben Dancs Ádám 2018. december 31. napjáig adásvételi szerződést köt az önkormányzattal és a teljes vételárat 2018. december 31. napjáig megfizeti.

 

Az adásvételi szerződés hatályba lépését megelőzően a polgármesternek fel kell keresnie a Somogy Megyei Önkormányzatot, valamint a Magyar Államot, hogy nyilatkozzanak az elővásárlási joguk gyakorlásáról.

 

3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. és 2. pont szerinti iratok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 12. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe