6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2015. december 14-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Előd utcától keletre, a fonyódi 5143/72 hrsz-ú ingatlanok területén létesítendő ivóvíz- és szennyvízvezeték létesítésével kapcsolatos megállapodás elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Jogi Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére, 01/127-7/2015 ügyiratszámon előterjesztést készítettem a Fonyód, Előd utcából nyíló 5143/72 hrsz-ú ingatlan térítésmentes tulajdonba adásáról. A tulajdonba adást az indokolta, hogy az ingatlanon víziközmű-vezetéket kíván létesíteni a Specimpex Kft, amelyet kizárólag abban az esetben vesz át üzemeltetésre a DRV Zrt, amennyiben állami, vagy önkormányzati tulajdonba kerül.

 

Az előterjesztés bizottsági megtárgyalása során több tisztázandó kérdés merül fel, ezért a Képviselő-testület nem tárgyalta napirendként az előterjesztést.

 

Ezt követően a fonyódi 5143/72 hrsz-ú ingatlan tulajdonosával (Panorámapart Kft) és a beruházóval (Specimpex Kft) egyeztettem a víziközművek és az ingatlan tulajdoni helyzetéről.

 

Többszöri egyeztetést követően jött létre az előterjesztéshez csatolt négyoldalú megállapodás, amelynek értelmében a létesítendő víziközmű-vezetékeket az önkormányzat tulajdonba veszi, és egyúttal átadja üzemeltetésre a DRV Zrt részére. Továbbá a víziközmű-vezetékek nyomvonalára az ingatlan tulajdonosa szolgalmi jogot biztosít.

 

  1. melléklet: Megállapodás-tervezet
  2. melléklet: A víziközmű-vezetékek tervezett nyomvonala

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság  

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Jogi Bizottság  

A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását, azzal, hogy amennyiben a vízi-közművek vízjogi létesítési és üzemeltetési engedélyét nem kapja meg, akkor a szerződés visszamenőleges hatállyal kerüljön megszüntetésre.

 
Döntési javaslat

" Előterjesztés a Fonyód, Előd utcától keletre, a fonyódi 5143/72 hrsz-ú ingatlanok területén létesítendő ivóvíz- és szennyvízvezeték létesítésével kapcsolatos megállapodás elfogadásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Városfejlesztési Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:


Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete négyoldalú megállapodást köt a fonyódi 5143/72 hrsz-ú ingatlanon létesítendő víziközmű-vezetékek térítésmentes tulajdonba, illetve üzemeltetésbe adásáról. A létesítendő víziközmű-vezetékeket Dunántúli Regionális Vízmű Zrt részére át kell adni üzemeltetésre.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a térítésmentes tulajdonba, illetve üzemeltetésbe adásról szóló megállapodás aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 05. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe