6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. február 8-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Kikötői üzletsoron lévő 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlan értékesítésről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Jogi Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó helységbérleti szerződés 2015.december 31. napján lejárt.

 

A bérlő – Huber és Huber 2008 Kft, Fonyód, Tabán u. 33. - még a szerződés hatályában kezdeményezte, hogy a bérleti szerződést 3 évvel hosszabbítsa meg az önkormányzat. A bérlő az elmúlt időszakban többször alkalmazott un. dupla bérleti díjas módszerrel kéri a bérleti díjat meghatározni. Ennek a lényege, hogy a bérlő a következő 3 évben a normál bérleti díj kétszeresét fizeti. Amennyiben a harmadik év végén az ingatlant megvásárolja 20 millió Ft értéken (és a vételárat teljes mértékben megfizeti), úgy a 3 év dupla bérleti díja beszámításra kerül az ingatlan árába a bérleti szerződésben rögzítettek alapján.

Ilyen módon került értékesítésre az idei évben a 8248/4/A/17 hrsz-ú ingatlan is, amelyet a Képviselő-testület a 49/2015. (III.26.) KT határozatával hagyott jóvá.

 

Az ingatlan értékét ingatlanforgalmi értékbecslő 20.000.000.- Ft-ban állapította meg. A forgalmi értékbe beletartozik az ingatlanhoz tartozó a Kikötői Üzletsor Társasház Alapító Okiratában jelzett 311 számú 42 m2 területű, fedetlen előkert használati joga is.

 

A fonyódi 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlan az önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 31/2004. (XII.1.) önkormányzati rendelet 2. mellékletében az értékesíthető, üzleti vagyontárgyak között szerepel.

 

Melléklet:

 

1. számú:         Huber és Huber 2008 Kft kérelme

2. számú:         Helyiségbérleti szerződés– tervezet

3. számú:         Kikötői Üzletsor Társasházi Alapító Okiratának mellékleteként szereplő helyszínrajz


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Kikötői üzletsoron lévő 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlan értékesítésről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Városfejlesztési Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztéshez 2. számú melléklete szerint helyiségbérleti szerződést köt a Huber és Huber 2008 Kft-vel, a Fonyód, Kikötői üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlan bérlésére.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlant a Huber és Huber 2008 Kft. (8640 Fonyód, Tabán u. 33.) részére 20.000.000.- Ft vételárért, amennyiben a Huber és Huber 2008 Kft 2018. december 31. napjáig adásvételi szerződést köt az önkormányzattal és a teljes vételárat 2018. december 31. napjáig megfizeti. Az ingatlanhoz tartozik a Kikötői Üzletsor Társasház Alapító Okiratában jelzett 311 számmal jelzett fedetlen előkert használati joga.

 

Az adásvételi szerződés hatályba lépését megelőzően a polgármesternek fel kell keresnie a Somogy Megyei Önkormányzatot, valamint a Magyar Államot, hogy nyilatkozzanak az elővásárlási joguk gyakorlásáról.

 

3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. és 2. pont szerinti iratok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe