10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. február 8-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód Város Önkormányzat 2016. évi Közbeszerzési Tervének elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) 42. § (1) alapján az ajánlatkérők a költségvetési év elején, lehetőség szerint március 31. napjáig éves összesített közbeszerzési tervet (továbbiakban: közbeszerzési terv) kötelesek készíteni az adott évre tervezett közbeszerzéseikről.

 

A 2016. évben az önkormányzat beruházásai nagymértékben függnek a pályázati lehetőségektől. A pályázatok lassú ütemű megjelentetése miatt a közbeszerzési tervben nem tudunk támogatással megvalósuló beruházásokat beilleszteni, ezért kizárólag a saját erőből finanszírozandó beszerzéseket tudjuk szerepeltetni.

 

Az idei évben szükséges lenne az iskolatető héjazat cseréjét elvégezni. Indikatív ajánlatokat kértünk be a beruházásra. A várható beruházási érték nettó 60 millió Ft. Ezt az összeget az önkormányzatnak a saját költségvetéséből kell biztosítania.

 

Ezt a beruházás került bele a 2016. évi közbeszerzési tervbe. A közbeszerzési eljárást mielőbb el kell indítani, hogy a beruházásra megfelelő idő legyen.

 


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód Város Önkormányzat 2016. évi Közbeszerzési Tervének elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közbeszerzési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.


A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozati javaslat elfogadását:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja
Fonyód Város Önkormányzatának 2016. évi Közbeszerzési Tervét az előterjesztéshez csatolt melléklet szerinti tartalommal.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe