6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2016. április 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Turisztikai Egyesület 2015. évi tevékenységéről, valamint a 2015. évi önkormányzati támogatás elszámolásáról szóló beszámolójáról
Készítette:   Fonyódi Turisztikai Egyesület elnöke elnök
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Pénzügyi Bizottság

 A Fonyódi Turisztikai Egyesület Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének munkaterve szerint a 2016. áprilisi Képviselő-testületi ülésre benyújtja a 2015. évi tevékenységéről, valamint a 2015. évi önkormányzati támogatás elszámolásáról szóló beszámolóját.

 

Indoklás: Az egyesület tevékenységét a 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény, valamint a 2015. szeptember 30-án módosított Alapszabály szerint lát el, tekintettel Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(III.26.) az államháztartáson kívüli forrás átvételéről, valamint önkormányzati forrás államháztartáson kívüli és belüli átadásról szóló rendeletére.

E rendelet figyelembe vételével az önkormányzat működési támogatást biztosít az egyesületnek. Ennek mértéke a 2015. évben 8.000.000 Ft volt, melynek felhasználásáról köteles az egyesület beszámolni a Képviselő-testületnek pénzügyi beszámoló és az azt alátámasztó szakmai tevékenység leírásával.

 

FONYÓDI TURISZTIKAI EGYESÜLET 
Cím: 8640 Fonyód, Ady Endre u. 17. 
(Városi Kulturális Központ) 
Telefon: 20/959-73-17 
E-mail: fonyod@tourinform.hu

             turisztika@fonyod.hu

Web: www.turizmus.fonyod.hu

 

Kaposvári Törvényszék nyilvántartási száma: 3491

 

Az egyesület elnöksége: Gyurina Mária elnök

     Molnár Beáta elnök helyettes

     Óh Zsolt elnök helyettes

     Kocsis Ádám titkár

     Kajetán Jácint elnökségi tag

Felügyelőbizottság:        Krániczné Horváth Aranka

                                       Bors István

                                       Fridrich György                

 

 

Az egyesület fő tevékenysége a turizmus és a helyi lakosok érdekében végzett marketing tevékenység, ebből adódó feladatainak meghatározását Fonyód Város Marketingtervének részeként, annak egységes arculati elemeinek használatával végzi, rendezvényeit, programjait a városi programokkal összhangban, azokat kiegészítve szervezi.

Kiemelt célja a helyi vállalkozók, szálláshely szolgáltatók megnyerése annak érdekében, hogy a város keresett idegenforgalmi település legyen. Ezen túl a civil szervezetek aktivitásának növelése, bevonásuk a városi rendezvények szervezésébe, lebonyolításába.

Együttműködik az önkormányzattal, a helyi vállalkozókkal, civil szervezetekkel, intézményekkel, gazdasági társaságokkal, működésüket integrálja az adott feladatellátás során.

A taglétszám növekedésének tudatos tervezésével, pályázati lehetőségek kihasználásával, ajándéktárgyak értékesítésével törekszik bevételeinek növelésére.

Tourinform irodát működtet egész éven át a Fonyódi Kulturális Intézmények épületében, nyáron szezonális jelleggel a Vigadó téren.

Humán erőforrását éves szinten két alkalmazott biztosítja, szezonálisan kiegészülve idényjellegű diákmunkásokkal.

 

 

Mellékletek

 

1.      számú melléklet          Tourinform iroda működése

2.      számú melléklet          Tourinform iroda 2015. évi eredménye

3.      számú melléklet          Fonyódi Turisztikai Egyesület 2015. évi tevékenysége

4.      számú melléklet          2015. évi mérleg

5.      számú melléklet          2015. évi költségelszámolás

6.      számú melléklet          2015. évi eredmény kimutatás


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság    A Humán Bizottság javasolja  a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Pénzügyi Bizottság     A Pénzügyi Bizottság javasolja  a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Turisztikai Egyesület 2015. évi tevékenységéről, valamint a 2015. évi önkormányzati támogatás elszámolásáról szóló beszámolójáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Humán Bizottság az alábbi határozati javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé: 


Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Fonyódi Turisztikai Egyesület 2015. évi tevékenységéről, valamint a  2015. évi önkormányzati támogatás elszámolásáról szóló beszámolóját. 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 04. 27.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe