1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2016. április 26-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1)      A 2/2016. (I.13.) KT határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény 10.§ (6) bekezdés b) pontja alapján, 2016. június 30. napjával közös            
        megegyezéssel megszünteti a 2014. december 10. napján kötött közszolgáltatási szerződést. A határozat megküldésre került.

2)      A 6/2016. (II. 1.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az irányítása alá tartozó Fonyódi Óvoda és Bölcsőde intézményalapító okiratának módosítását az előterjesztés 1. számú        
        melléklete szerinti Módosító okirat szerint jóváhagyja.

        Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához – az 1. pontban hozott döntésről a jelen határozat 1. számú            mellékletét képező módosító okirat, valamint a 2. számú mellékletét képező egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat megküldésével – a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából. Az Alapító Okirat módosítási                      kérelem dokumentációja a MÁK Somogy Megyei Igazgatósága felé 2016.02.02-én beküldésre került.

3)      A 21/2016. (II. 11.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-  testülete árverésre bocsátja a Fonyód, Hunyadi J. utca 26. számú, 8184/4 hrsz-ú ingatlant, az alábbi feltételekkel:

      a) Ingatlan helye: Fonyód, hunyadi J. u. 26. (8184/4 hrsz)

      b) Ingatlan alapterülete: 253 m2, a helyiség mérete: 58 m2 lakóház

      c) Az árverési kikiáltási ár: 6.000.000.- Ft

      d) A vételár kifizetése egy összegben kell, hogy megtörténjen az elővásárlásra jogosult szervezetek lemondó nyilatkozatáról szóló tájékoztató átvételétől számított 15 napon belül

       e) Az ingatlan megtekinthető: A Polgármesteri Hivatallal egyeztetett időpontban.

       f) Pályázatok benyújtásának határideje: 2016. február 29. (hétfő) 09.00 óra

       g) Pályázat benyújtásának helye: Fonyódi Polgármesteri Hivatal 8640 Fonyód, Fő u. 19.

       h) Az árverésen való részvétel feltétele: az árverésen mindenki részt vehet, akinek nincs tartozása  Fonyód Város Önkormányzata felé. Erről szóló igazolás benyújtása szükséges az árverés megkezdésekor.

       i) Licit küszöb: 500.000.- Ft

       j) Az ingatlanra elővásárlási joga van a Somogy Megyei Önkormányzatnak és a Magyar Államnak, az erről szóló megkereséstől számított 30 napig.

      k) Az árverés időpontja: 2016. február 29. (hétfő) 09.00 óra

       l) Helye: Polgármesteri Hivatal, 8640 Fonyód, Fő u. 19. Tanácsterem

      Az árverésen Fonyód Város Polgármestere, vagy az által megbízott személy, illetve a Fonyódi Polgármesteri Hivatal kettő köztisztviselője vesz részt.  Eredménytelen volt az árverés.

 

4)      A 22/2016. (II. 11.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő- testülete árverésre bocsátja a Fonyód, Bartók B. u.72. számú, 6418 hrsz-ú ingatlant, az alábbi feltételekkel:

      a) Ingatlan helye: Fonyód Bartók B. u.72. szám (6418 hrsz-ú)

      b) Ingatlan alapterülete: 1498 m2, a helyiség mérete: 716 m2

      c) Az árverési kikiáltási ár: 50.000.000.- Ft

      d) A vételár kifizetése egy összegben kell, hogy megtörténjen az elővásárlásra jogosult szervezetek  lemondó nyilatkozatáról szóló tájékoztató átvételétől számított 15 napon belül

      e) Az ingatlan megtekinthető: A Polgármesteri Hivatallal egyeztetett időpontban.

      f) Pályázatok benyújtásának határideje: 2016. február 29. (hétfő) 10.00 óra

      g) Pályázat benyújtásának helye: Fonyódi Polgármesteri Hivatal 8640 Fonyód, Fő u. 19.

      h) Az árverésen való részvétel feltétele: az árverésen mindenki részt vehet, akinek nincs tartozása Fonyód Város Önkormányzata felé. Erről szóló igazolás benyújtása szükséges az árverés megkezdésekor.

      i) Licit küszöb: 500.000.- Ft

      j) Az ingatlanra elővásárlási joga van a Somogy Megyei Önkormányzatnak és a Magyar Államnak, az  erről szóló megkereséstől számított 30 napig.

     k) Az árverés időpontja: 2016. február 29. (hétfő) 10.00 óra

     l) Helye: Polgármesteri Hivatal, 8640 Fonyód, Fő u. 19. Tanácsterem

       Az árverésen Fonyód Város Polgármestere, vagy az által megbízott személy, illetve a Fonyódi Polgármesteri Hivatal kettő köztisztviselője vesz részt. Eredménytelen volt az árverés.

 

5)      A 23/2016. (II. 11.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő- testülete az előterjesztéshez 2. számú melléklete szerint helyiségbérleti szerződést köt a Huber és Huber 2008 Kft-vel, a Fonyód, Kikötői         üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlan bérlésére.

      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/23 hrsz-ú ingatlant a Huber és Huber 2008 Kft. (8640 Fonyód, Tabán u. 33.)  részére 20.000.000.- Ft vételárért,                
      amennyiben a Huber és Huber 2008 Kft 2018. december 31.  napjáig adásvételi szerződést  köt az önkormányzattal és a teljes vételárat 2018. december 31. napjáig megfizeti. Az ingatlanhoz tartozik a Kikötői Üzletsor Társasház           Alapító Okiratában jelzett 311   számmal jelzett fedetlen előkert használati joga.

      Az adásvételi szerződés hatályba lépését megelőzően a polgármesternek fel kell keresnie a Somogy Megyei Önkormányzatot, valamint a Magyar Államot,  hogy nyilatkozzanak az elővásárlási joguk gyakorlásáról. Fonyód Város           Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. és 2. pont szerinti iratok aláírására. Az iratok aláírásra kerültek.

6)    A 24/2016. (II. 11.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés 3. számú mellékletében foglaltak  szerint módosítja a Bulizóna Kft-vel 2013. március 5. napján, a Fonyód,                   Kikötői üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/21 hrsz-ú ingatlanra megkötött helyiségbérleti szerződést.

       Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/21 hrsz-ú ingatlant a Bulizóna Kft. (2360 Gyál,  Brassói u. 66.) részére 20.000.000.- Ft vételárért, amennyiben a                      Bulizóna Kft 2018. december 31. napjáig adásvételi  szerződést köt az önkormányzattal és a teljes vételárat 2018. december 31. napjáig megfizeti. Az   ingatlanhoz tartozik a Kikötői Üzletsor Társasház Alapító Okiratában jelzett              291. számmal  jelzett fedetlen előkert használati joga.

      Az adásvételi szerződés hatályba lépését megelőzően a polgármesternek fel kell keresnie a Somogy  Megyei Önkormányzatot, valamint a Magyar Államot, hogy nyilatkozzanak az elővásárlási joguk gyakorlásáról.
      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. és 2. pont szerinti iratok aláírására. Nem jött létre a szerződés aláírása.

 

7)      A 54/2016. (III. 3.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Buzsák Község Önkormányzatával konzorciumban pályázatot kíván benyújtani a TOP-3.1.1-15. számú „Fenntartható települési                  
       közlekedésfejlesztés” című felhívással kapcsolatban. A pályázat keretén belül megvalósítani kívánt cél a Fonyód – Csisztapuszta között létesítendő kerékpárút létrehozása olyan módon, hogy a kerékpárút kettő helyen        
       csatlakozzon a Balatoni bringakörúthoz. A tervezett projekt összköltsége 500 millió Ft. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a „Támogatási kérelem  benyújtásához” szükséges Konzorciumi            Együttműködési Megállapodás, valamint a támogatási kérelem beadásával kapcsolatos valamennyi irat  aláírásával. Iratok aláírásra kerültek.

 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2016.02.10. -2016.03.24. között:

-          A köt.váll. összege /  Kolbász fesztivál, Március 15-i ünnepség /   összesen: 205.955 Ft

 

- Részt vettem a/az:

-       Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-       Közmeghallgatáson

-       Magyar Kultúra Napján

-       Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás elnökségi ülésén, Tabon,Lengyeltótiban

-       Balaton Fejlesztési Tanács ülésén,

-       Magyar Államkincstár állampapír értékesítési pontjának nyitásán,

-       Kommunizmus Áldozatainak emléknapján tartandó Menczer Erzsébet előadásán,

-       „Arisztokraták és festők Fonyódon”- Szikra János kiállításán, Balatonmárián

-       1849/49. évi magyar forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepségen,

-       Víz világnapi konferencián, Siófokon

-       Tavaszköszöntő koncerten,

-       Az első hajó ünnepélyes fogadásán, Balatonfüreden

-       Családi otthonteremtési program-családpolitika és növekedés konferencián,

-       Balatoni Hajózási Zrt egyeztetésén, Siófokon

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,

           

- Egyeztettem:

      - Intézményvezetőkkel,

      -    Ányos Viktor Balaton úszóiskola vezetőedzőjével,

      - Balogh Vilmos NIKÉ SE elnökével,

      - Dr. Bali-Papp Rita ügyvéddel,

      -    Dr. Tripkovics Zsolt főorvossal,

      -    Tóth Fekete Róbert EON önkormányzati termékmenedzsment szakreferenssel

 

 

Polgármester átruházott hatáskörben

szociális igazgatási ügyek:

 

              2 fő esetében közlekedési támogatást állapítottam meg,

              2 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

            19 fő esetében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

              2 fő esetében térítési díj elengedést, csökkentést állapítottam meg. 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 

 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Pénzügyi Bizottság az alábbi határozati javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé: 


Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 04. 27.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe