4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2016. május 24-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Szervezeti Működési Szabályzatának, Pedagógiai Programjának és Házirendjének módosítására
Készítette:   Fonyódi Óvoda és Bölcsőde igazgatója
Előterjesztő:   Fonyódi Óvoda és Bölcsőde igazgatója
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 48/2016. (III.3.) KT. határozatával döntött arról, hogy a Bölcsőde intézményegység működési területét 2016. április 1. napjától kibővíti Balatonfenyves Község közigazgatási területével, illetve egy csoporttal (létszáma 6 fő)  bővíti az intézményegység férőhelyét, melynek száma így 32 főben került meghatározásra.

Az eljárás az intézmény Szervezeti Működési Szabályzatának, Pedagógiai Programjának, Házirendjének illetve működési engedélyének módosítását is maga után vonta, melynek folyamán a Gyvt. 145. § (2f) bekezdése alapján szükségessé vált a szociál- és nyugdíj politikáért felelős miniszternek az államháztartásért felelős miniszter egyetértésével meghozott döntése arra vonatkozóan, hogy intézményünk esetében a férőhelyszám bővítése szükséges, melyre a kérelem beadásra került.

A pályázati lehetőségek kihirdetésével az önkormányzatnak várhatóan lehetősége nyílik a „Foglalkoztatás és életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című TOP-1.4.1-15 pályázat keretében – bölcsődei férőhely bővítés feltétellel – az intézmény felújítására.

Ennek érdekében azonban szükséges a működési engedély módosítására kezdeményezett eljárás megszüntetése és a képviselő-testület korábbi döntésének visszavonása, valamint az intézmény alapító okiratában, Szervezeti és Működési Szabályzatában, Pedagógiai Programjában, Házirendjében a korábbi állapot visszaállítása 26 férőhelyre.


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság   A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Szervezeti Működési Szabályzatának, Pedagógiai Programjának és Házirendjének módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő- testülete a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde módosított Szervezeti Működési Szabályzatát, Pedagógiai Programját illetve Házirendjét az előterjesztésben foglaltak szerint elfogadja. A bölcsőde intézményegység férőhelyszámát 26 főben, ellátási területét Fonyód Város közigazgatási területében határozza meg.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Fonyódi Óvoda és Bölcsőde igazgatója
Hivatali felelős: Dr. Széll Attila

« Vissza
Vissza a főmenübe