4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2016. május 24-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 48/2016. (III.3.) KT. határozatával döntött arról, hogy a Bölcsőde intézményegység működési területét 2016. április 1. napjától kibővíti Balatonfenyves Község közigazgatási területével, illetve egy csoporttal (létszáma 6 fő)  bővíti az intézményegység férőhelyét, melynek száma így 32 főben került meghatározásra.

A működési terület és a férőhely bővítése a 49/2016. (III.3.) KT. határozat értelmében az intézmény alapító okiratának módosításában megtörtént, a Magyar Államkincstár a törzskönyvi nyilvántartásban a 14-TNY-384-2/2016-655446 számú határozattal a módosítást átvezette.

 Az eljárás az intézmény működési engedélyének módosítását is maga után vonta, melynek folyamán a Gyvt. 145. § (2f) bekezdése alapján szükségessé vált a szociál- és nyugdíj politikáért felelős miniszternek az államháztartásért felelős miniszter egyetértésével meghozott döntése arra vonatkozóan, hogy intézményünk esetében a férőhelyszám bővítése szükséges, melyre a kérelem beadásra került.

 A pályázati lehetőségek kihirdetésével az önkormányzatnak várhatóan lehetősége nyílik a „Foglalkoztatás és életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című TOP-1.4.1-15 pályázat keretében - bölcsődei férőhely bővítés feltétellel – az intézmény felújítására.

Ennek érdekében azonban szükséges a működési engedély módosítására kezdeményezett eljárás megszüntetése és a képviselő-testület korábbi döntésének visszavonása, valamint az intézmény alapító okiratában a korábbi állapot visszaállítása 26 férőhelyre.

 Az előterjesztéshez csatolásra került az intézmény alapító okiratát módosító okirat (1. sz. melléklet), valamint az egységes szerkezetű alapító okirat (2. sz. melléklet), melyeken a beterjesztett módosítások átvezetésre kerültek.

 
 Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslatok elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
1. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.    Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde (a továbbiakban: intézmény) (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézményegység működési területének 2016. április 1. napjától kezdődő hatállyal Balatonfenyves Község közigazgatási területével történő kibővítésére és a férőhely bővítésére hozott 48/2016. III.3.) KT határozatát visszavonja és az intézményegység férőhelyét 26 főben állapítja meg (2 csoport).


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az irányítása alá tartozó Fonyódi Óvoda és Bölcsőde (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézmény alapító okiratának módosítását az előterjesztés 1. számú mellékletét képező Módosító okirat szerint jóváhagyja.

2.      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához – a határozati javaslat 1. pontjában hozott döntésről a Módosító okirat, valamint az előterjesztés 2. számú mellékletét képező egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe