13. napirendi pont
SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNY
A Pénzügyi Bizottság
2016. május 24-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Pelso-Kom Nonprofit Kft. tőkeemelésével és pótbefizetésével kapcsolatos Fonyód Város Önkormányzatát érintő befizetés jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A Pelso-Kom Nonprofit KFt működése során olyan mértékű kintlévőségek keletkeztek, amelyek miatt az éves pénzügyi beszámoló során értékvesztést kell a törvény szerint elszámolni. A könyvvizsgáló és a gazdasági vezető megállapításai és javaslata alapján ezek ellentételezésére vált szükségessé a fenti pótbefizetés és tőkeemelés.

 

A Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsa a 9/2016 (V.06.) határozatával arról döntött, hogy az alultőkésítés megszüntetés érdekében elrendeli a 22.500 ezer forint törzstőke emelést és a pótbefizetést 27.644 ezer forint összegben.


Az ellátott lakos-egyenérték szám alapján Fonyód Város Önkormányzatának összesen 5.740.395.- Ft összeget kell a Társulásnak megfizetni.

 

Az előterjesztéshez csatolom a Társulás határozatát és a tagokra lebontott költségtáblázatot.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Pelso-Kom Nonprofit Kft. tőkeemelésével és pótbefizetésével kapcsolatos Fonyód Város Önkormányzatát érintő befizetés jóváhagyásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a Pelso-Kom Nonprofit Kft tőkeemelésével és pótbefizetésével kapcsolatban megfizessen 5.740.395.- Ft összeget a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás részére, a 2016. évi költségvetésben jóváhagyott fejlesztési célú tartalék terhére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 06. 09.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe