1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. június 15-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének 2016. évi támogatására benyújtandó pályázat jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

A nemzeti fejlesztési miniszter- a belügyminiszterrel, valamint a nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. C törvény 3. melléklet I. 5. pont szerint pályázatot hirdet meg a település önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatására. Városunkban a helyi személyszállítást a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. végzi közszolgáltatási szerződés alapján. Amennyiben elnyerjük a támogatást, ez a pénz őket fogja illetni, az elszámolást tőlük fogjuk megkapni, melyet majd a 2016. évi beszámolóban kell szerepeltetnünk. A pályázat benyújtásához egy határozatba foglalt nyilatkozat szükséges arról, hogy a 2016-ös évben is folyamatosan fenntartjuk a szolgáltatást, a tavalyi évben milyen összegű támogatást nyújtott az önkormányzat a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt -nek, és milyen módon kötöttük meg a közszolgáltatási szerződést.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének 2016. évi támogatására benyújtandó pályázat jóváhagyásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy a helyi személyszállítási közszolgáltatást a tárgyév január 1-től december 31-éig folyamatosan fenntartja.

 

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy a helyi közlekedés 2015. évi működtetéséhez 2.101 E  Ft nettó összegű, saját forrásból származó, vissza nem térítendő önkormányzati működési támogatást számol el a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt felé.

 

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy a közszolgáltatási szerződést nyílt pályázat lefolytatását követőn kötötte meg a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt-vel.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 06. 22.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe