5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. május 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a "Fonyód a fejlődés útján! - Az óvoda és bölcsőde felújítása és eszközbeszerzése" tárgyában benyújtandó pályázat jóváhagyásáról ( az anyag később kerül kiküldésre)
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Pénzügyi Bizottság

 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága pályázatott hirdet meg az 1005/2016. (I. 18.) Kormány határozatban szereplő Éves Fejlesztési keret alapján

A pályázat célja, a gyermekjóléti alapellátáshoz (bölcsődei ellátás), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításának és a szolgáltatások minőségfejlesztésének a megvalósítása.

A célok elérését a Kormány a központ költségvetési szerek, az önkormányzatok, az egyházak, a nonprofit szervezetek, továbbá az önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.

A pályázható összeg maximum 300.000.000 Ft. A megítélt támogatási összeg maximális támogatási intenzitása 100%.

A pályázat benyújtásához vázlattervi és költségbecslési szinten kell megadni a műszaki adatokat, műszaki leírással. A pályázat elnyerését követően lesz lehetőség az engedélyezési-, kiviteli tervek elkészítésére.

A pályázattal az alábbiakat kívánjuk megvalósítani:

Az óvoda valamennyi külső nyílászáróját hőszigetelt nyílászárókra cseréljük, valamint az épület hőszigetelése is megtörténik. Továbbá az épület belső világítása és gépészeti rendszerét is tervezzük felújítani.

Építészetileg:

-          a földszinten lévő egyik csoportszoba tornaszobává alakul, hozzá egy új 24 m2-es szertár épül, amelyet az északi homlokzat beugró részének beépítésével nyerünk hagyományos falazása.

-          A korábbi csoportszoba és öltöző, fürdő-wc helyén új közlekedő, wc-k kerülnek kialakításra

-          A földszinten két iroda egybenyitásával egy új 12 személyes tárgyaló, nevelő étkező helyiség alakul ki.

-          Az emeleten egy külön mosó-vasaló-, szárítókonyha lesz kialakítva

-          Szintén az emeleten egy új csoportszobát alakítunk ki, gyermekfürdővel és gyermeköltözővel.

-          Továbbá ugyancsak az emeleten irodákat, fejlesztőszobát, elkülönítő szobát és gépészeti helyiséget, közlekedőt, szertárt alakítunk ki.

 

A bölcsőde részen belsőépítészeti átalakítás készül. Az óvodai kazánház funkció megszűnik és az óvoda emeletére kerül. Itt lesz rendelő, mosdó wc kialakítva. A jelenlegi rendelő területével bővül a mostani gyermekfelügyelet céljára használt helyiség, így az egy újabb csoportszobává lenne átalakítható.

Ezenfelül a két intézményben az újonnan kialakított helyiségek berendezésére, a régi játékok, elhasznált eszközök cseréjére, valamint mosógépre, szárítógépre nagyjából 9.300.000.- Ft összegre nyújtunk be támogatási igényt.

A pályázat során a projektmegvalósításához tartozó un. szoftelemek (tartalékkeret, menedzsment, tervezés, közbeszerzés, nyilvánosság, stb..) költsége a teljes költség 15%-a, összesen 45.000.000.- Ft.

 

A pályázat tervezett költségbecslése bruttó  299.999.998.- Ft.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság    A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
« Vissza
Vissza a főmenübe