7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. május 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a "Fonyód a fejlődés útján! - Az óvoda konyhájának felújítása és eszközbeszerzése" tárgyában benyújtandó pályázat jóváhagyásáról ( az anyag később kerül kiküldésre )
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A nemzetgazdasági miniszter – a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben – pályázatot hirdet a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015.évi C. törvény (Költségvetési törvény) 3. melléklet II. 7. pont szerint.

 

A pályázat célja, központi költségvetési forrás biztosítása az önkormányzati fenntartású és működtetésű óvodai gyermekérkeztetést szolgáló főzőkonyha, befejező konyha, melegítő-tálaló konyha, és kapcsolódó kiszolgáló létesítmény létrehozása vagy bővítése, fejlesztése érdekében.

 

A Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járáshivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a legutóbbi ellenőrzésen észrevételezte, hogy az óvoda konyhája és eszközei elavultak, kopottak. A konyha felújítása, az eszközök cseréje ezért szükségszerű.

 

A maximális támogatási igény pályázónként 40.000.000 Ft. A megítélt támogatási összeg maximális támogatási intenzitása 85%. Önerő 15 %.

 

A pályázat benyújtásához költségbecslési szinten kell megadni a műszaki adatokat, műszaki leírással. A pályázat elnyerését követően lesz lehetőség a kiviteli tervek elkészítésére. A tevékenység nem építési engedély köteles

 

A pályázattal az alábbiakat kívánjuk megvalósítani:

 

Építészeti-, épületgépészeti-, elektromos felújítás:    37 885 433 Ft (bruttó)

Eszközbeszerzés és beüzemelés:                                  9 060 000 Ft (bruttó)

 

A pályázat tervezett költségbecslése bruttó:             46 945 433 Ft (bruttó)


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
« Vissza
Vissza a főmenübe