5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2016. szeptember 27-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés az EFOP-3.3.2-16 jelű, „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” című pályázaton való indulás jóváhagyásáról
Készítette:   FOKI igazgató
Előterjesztő:   FOKI igazgató
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Városfejlesztési Bizottság, Pénzügyi Bizottság

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében hirdette meg az EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című pályázatot.

A konstrukció célja, hogy támogassa a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak és az óvodás gyermekek óvodai foglalkozáson kívüli kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, az olyan nem formális és informális tanulási alkalmakkal, melyeket kulturális intézmények valósítanak meg számukra. A kulturális intézmények által megvalósított, a formális oktatást támogató és kiegészítő kulturális nevelés jelentős szerepet játszik a gyermekek személyiségfejlődésében és képességeik kibontakoztatásában, innovatív gondolkodásmódjuk kialakításában: felszínre hozzák a gyermekekben rejlő kreativitást, növelik önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és erősítik motiváltságukat.

 

A projektbe  bevonásra kerül a Mátyás Király Gimnázium, a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, az Alapfokú Művészeti Iskola,  a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Szakiskolája, a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde valamint kötelező vállalásként egy, a településünkön kívüli intézmény.

 

Ezekben az intézményekben a pályázat keretén belül heti és havi szakkörök, tehetséggondozás és fejlesztés, versenyek, vetélkedők, témanapok és témahetek, művészeti csoport foglalkozások valamint táborok illetve kulturális órák megtartására lesz lehetőség.

 

A projekt 100%-os támogatottságú és a megpályázható maximális összeg bruttó 25.000.000 Ft. A pályázat megvalósítására rendelkezésre álló idő 2 év.

A fenntartási kötelezettség 5 év.

 

A projektben az előkészítéshez kapcsolódóan a tanulmányok elkészítésével (előzetes igényfelmérés, szakmai terv) kapcsolatos költségek számolhatóak el.

 

A megvalósítás során tervezhető költségek:

 

*      eszközbeszerzés (max 10%)

*      szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatási költségek –

o       képzés,

o       marketing, kommunikáció,

o       nyilávnosság (0,5%),

*      szakmai megvalósításhoz kapcsoló közreműködő munkatársak

o       személyi jellegű költségei

o       utiköltség és kiküldetési költségek

*      szakmai megvalósításhoz kapcsolódó anyagköltségek

*      célcsoport úti és képzési költsége

*      projektmenedzsment költség

*      általános rezsi költségek

 

 

A fent leírtak alapján kérem a tisztelt Képviselő-testület hozzájárulását, hogy a pályázat beadásra kerülhessen.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság  

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Humán Bizottság  

A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés az EFOP-3.3.2-16 jelű, „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” című pályázaton való indulás jóváhagyásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: turisztikai, kulturális kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Fonyódi Kulturális Intézmények pályázatot nyújtson be az EFOP-3.3.2-16 „Kulturális Intézmények a köznevelés eredményességéért” című pályázatra maximum bruttó 25.000.000.- Ft erejéig, az érintett intézményekkel közösen megtartandó heti és havi szakkörök, tehetséggondozás és fejlesztés, versenyek, vetélkedők, témanapok és témahetek, művészeti csoport foglalkozások valamint táborok illetve kulturális órák támogatására. A projekt 100%-os intenzitású.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza az intézményvezetőt a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: FOKI igazgató
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe