7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2016. szeptember 27-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának pályázatára a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 3. melléklet III. 1. pont szerint a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására.

A pályázat célja szerint a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.

A pályázatot a pályázati kiírás alapján 2016. szeptember 30-ig lehet benyújtani, melyhez szükséges a képviselő-testület erről szóló határozata.

 

Fonyód Város Önkormányzata - a pályázati kiírásnak megfelelően - a települési önkormányzatok 2016. évi rendkívüli önkormányzati támogatása pályázatra az önkormányzat működőképességének megőrzése, a feladatellátást veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében nyújtja be támogatási kérelmét.

 

A pályázat keretében támogatást kérünk

  • az Egészségügyi Ellátást Szervező és Működtető Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. – Fonyód által az orvosi ügyeleti feladat ellátásából eredően kiadott számlák alapján 2015. szeptember hónaptól fennálló tartozás rendezésére 16.588.444.-Ft összegben, és
  • a PLH Közvilágítás Kft. által Fonyód Város Önkormányzata ellen a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. § (1) bek. és 4. §. (2) bek. b) pontja alapján indított adósságrendezési eljárás lezárásaként jelentkező 27.224.608.-Ft és 2.298.682.-Ft tőke és 2.082.381.-Ft kamat kötelezettség teljesítésére.

 

 

A pályázati kiírás szerint a pályázat benyújtásáról szóló képviselő-testületi határozat kötelezően csatolandó melléklet, melynek érdekében határozatot kell hozni arról, hogy Fonyód Város Önkormányzat csatlakozni kíván a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására kiírt pályázathoz.

 

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a döntéshozatalra.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának pályázatára a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Határozati javaslat:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy benyújtja pályázatát a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására kiírt pályázatra.

Felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására és a pályázattal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 09. 30.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe