5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. november 21-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Balatonlellei szennyvízelvezetési agglomerációhoz csatlakozó települések csatlakozásainak támogatásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elektronikus levélben (csatolva) keresett meg, hogy a Magyarország települési szennyvíz-elvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvíz-elvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII.8) Korm. rendeletben foglaltakat szem előtt tartva elkezdődött a mai napig szennyvízelvezetéssel és tisztítással el nem látott települések agglomerációba történő szervezése.

 

A megváltozott jogszabályi környezet, valamint a támogatási források előírásai alapján a jelenleg nem csatornázott települések közművesítése kizárólag a már meglévő agglomerációkhoz való csatlakozással, vagy pedig új agglomerációk kialakításával oldható meg.

 

Gyugy, Hács, Kisberény, Pamuk, Somogyvámos és Táska települések szennyvízelvezetése gazdaságosan, a jogszabályokat és a támogatási előírásokat szem előtt tartva a már meglévő Balatonlellei agglomerációhoz való csatlakozással történhet meg.

 

A fenti Önkormányzatok meghozták Képviselő-testületi döntéseiket a csatlakozásukkal kapcsolatosan, melyek az előterjesztéshez csatolásra is kerültek.

Mellékletek:

DRV Zrt. megkeresése

Pamuk Község Önkormányzat 88/2016. (X. 25.) sz. KT határozata

Táska Község Önkormányzat 53/2016. (X. 12.) sz. KT határozata

Somogyvámos Község Önkormányzat 61/2016. (X. 24.) sz. KT határozata

Hács Község Polgármesterének 7359-10/2016 számú kérelme

Gyugy Község Polgármesterének 7359-11/216 számú kérelme

Kisberény Község Polgármesterének 7359-12/2016 számú kérelme


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Balatonlellei szennyvízelvezetési agglomerációhoz csatlakozó települések csatlakozásainak támogatásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közszolgáltatási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a Balatonlellei szennyvízelvezetési agglomerációhoz tartozó település támogatja, hogy Gyugy, Hács, Kisberény, Pamuk, Somogyvámos, Táska Önkormányzatok a Nemzeti Települései Szennyvízelvezetési és- tisztítási Megvalósítási programról szóló 25/2002. (II. 27. ) Korm. rendelet 1. melléklete alapján a települési szennyvízkezelésre megállapított Balatonlelle agglomerációhoz csatlakozzanak.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete együttműködik az agglomerációhoz csatlakozni kívánó települések Önkormányzatainak Képviselő-testületeivel a települési szennyvíz-elvezetés és a szennyvizek biológiai szennyvíztisztításának, illetőleg a települési szennyvíz ártalommentes elhelyezésének megvalósítása érdekében.

 

3. A megfogalmazott célok megvalósítása érdekében Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kéri a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (8600 Siófok, Tanácsház u. 7.) szakmai támogatását a szennyvízelvezetési agglomerációba történő átsorolási kérelem elkészítésben.

 

4. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az agglomeráció módosításához kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére.


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe