6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. november 21-i ülésére

Tárgy:   A Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája iskolaépületének felújításához tulajdonosi hozzájárulás adása
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

A Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója kérelemmel fordult az önkormányzat felé.

 

A kérelemben előadják, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumtól bruttó 14,9 millió Ft támogatást kaptak a Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája híradásipari tanműhely épületének tetőfelújítására, valamint a főépület keleti oldalán lévő tantermek nyílászáró cseréjéhez. A munkálatok 2017.tavaszán valósulnak meg a tájékoztatás szerint.

 

A Fonyód, Béke u. 1. szám alatti ingatlan a Siófok Szakképzési Centrum vagyonkezelésében, de az önkormányzat tulajdonában van, így a közöttünk fennálló szerződés alapján szükséges a Képviselő-testület hozzájárulása a beruházás elvégzéséhez.

 

Siófok Szakképzési Centrum mindemellett kéri a Képviselő-testületet, hogy a 2017. évi költségvetésben az iskola felújításához különítsen el a lehetőségekhez mérten támogatási összeget. Amennyiben a Képviselő-testület biztosítani kíván a 2017. évi költségvetésében összeget a Béke u. 1. szám alatti ingatlan felújítására, úgy javaslom, folytassunk további egyeztetéseket a műszaki tartalomról és a beruházás mértékéről.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"A Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája iskolaépületének felújításához tulajdonosi hozzájárulás adása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Siófok Szakképzési Centrum a Fonyód, Béke utca 1. szám alatt lévő Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája iskolaépületének híradásipari tanműhely épületének tetőfelújítását, valamint a főépület keleti oldalán lévő tantermek nyílászáró cseréjét elvégezze.

 

A munkálatok megkezdéséről és befejezéséről a beruházónak értesítenie kell a polgármestert.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete utasítja a polgármestert folytasson egyeztetést a Siófok Szakképzési Centrum képviselőjével a Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületének további szükséges felújítási igényeiről. A felújítási igények és azok költségének ismeretében készüljön előterjesztés a Képviselő-testület elé legkésőbb a 2017. évi költségvetés tárgyalásáig.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 02. 16.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe