7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. november 21-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Magay u. 26. számú ingatlan értékesítéséről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

A 193/2016. (IX.29.) határozat alapján Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete árverésre bocsátotta a Fonyód, Magay utca 26. számú ingatlant.

 

Az árverésen a kikiáltási ár, az ingatlanra készült értékbecslésben meghatározott 5.800.000.- Ft volt. Az árverésre kitűzött időpontban kettő ajánlattevő jelent meg Fonyódi Polgármesteri Hivatalban, Dulánszky Mária (Fonyód, Kupavezér u. 3.) és Schäfer Viktor (Balatonfenyves, Úttörő u.170/B.). Az árverésen végül Schäfer Viktor adta a legmagasabb ajánlatot, 6.800.000.- Ft értékben.

 

A Fonyód, Magay u. 26. számú, 6125 hrsz-ú, 573 m2 földterületű, 108 m2 méretű épülettel rendelkező ingatlan a vagyonrendelet szerint az értékesíthető, üzleti vagyonkörbe tartozik.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Magay u. 26. számú ingatlan értékesítéséről "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Magay u.26. számú, 6125 hrsz-ú ingatlant Schäfer Viktor (Balatonfenyves, Úttörő u.170/B.) ajánlattevő részére, 6.800.000.- Ft értékben, az alábbi feltétellel:

- a vevő a vételárat a Somogy Megyei Önkormányzat elővásárlásról való lemondó nyilatkozatát követő 15 napon belül egy összegben megfizeti.

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az ingatlan értékesítésével kapcsolatos valamennyi irat aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 02. 28.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe