3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2016. december 13-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

 A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1)      A 175/2016. (VIII.25.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Somogy Megyei Kormányhivatallal 2012. október 19. napján a járási hivatalok kialakítás tárgyában kötött megállapodás, az előterjesztéshez csatolt módosítását. A megállapodás aláírásra került.

 

2)      A 197/2016. (IX. 29.) Képviselő-testületei határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja az előterjesztéshez 1. számú mellékletként csatolt, a Fonyód, Előd utcából nyíló 5143/72 hrsz-ú ingatlanon, az önkormányzat javára víz-és szennyvízvezetési szolgalmi jogot alapító okiratot.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a szolgalmi jog bejegyezéssel kapcsolatos iratok aláírására. Az okirat aláírásra került.

 

3)      A 203/2016. (IX. 29.) Képviselő-testület  Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületei határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a 11-14632-1-013-01-13 , 21-33862-1-005-01-02 , 22-20729-1-007-01-00 MEKH kódokkal rendelkező DRV_V_152, DRV_S_111 (Fonyód Kelet), DRV_S_113 ( Fonyód Nyugat) sorszámú Fonyód város ellátásért felelőse a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 11. § szerinti, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt által a 2017.-2031. időszakra elkészített Gördülő Fejlesztési Tervet elfogadja.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete meghatalmazza a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-t a Gördülő Fejlesztési Tervvel kapcsolatos önkormányzati kötelezettségek teljesítésével (Gördülő Fejlesztési Terv elkészítése, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz való benyújtása, az eljárásban való teljes képviselete). A határozat megküldésre került.
 

4)A Fonyód, József utcában lévő Walkó kilátó megdőlésével kapcsolatban az elmúlt időszakban felkerestem, a Belügyminisztert és a Nemzetgazdasági Minisztert. Megkeresésem három részből állt. Egyrészt engedélyt kértem a kilátó elbontására, és későbbi visszahelyezésére, másrészt ennek költségeihez kértem pénzbeli hozzájárulást, valamint a Walkó kilátót érintő magaspart szakasz stabilizálásával kapcsolatos munkák elvégzését és a költségek viselését kezdeményeztem.

A két minisztérium egybehangzóan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyongazdálkodásért Felelős Helyettes Államtitkárához irányította a megkeresését, aki azt áttette a Földművelésügyi Minisztérium Állami Földekért Felelős Államtitkárságára. Ezt követően azonnal felkerestem az Államtitkár urat és a hozzátartozó SEFAG Zrt vezérigazgató-helyettes urat, de egyik helyről sem kaptam még választ. 
 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2016.11.11. -2016.12.07. között:

- A köt.váll. összege /  véradás, pohár adventi vásárra /   összesen: 39.082 Ft

 

Részt vettem a/az:

-          Képviselő –testület és bizottság ülésén,

-          Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésén,

-          Somogy Megyei TOP Projekt Bizottsági alakuló ülésén,

-          Siófoki Szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvízgyűjtése és szennyvíztisztítása című projekt  

      rendezvényén

-          Fonyód Város Adventi gyertyagyújtásain,

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,

- Egyeztettem:

-    Intézményvezetőkkel,

 

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

 

              1 fő estében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

              2 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

              15 fő esetében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

              1 fő esetében közlekedési támogatást állapítottam meg,


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 12. 15.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe