8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. december 12-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a köznevelési intézmények átadásával kapcsolatos megállapodás és vagyonkezelési szerződés elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Jogi Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

2017. január 1. napjával átadásra kerülnek működtetésre a Siófoki Tankerületi Központhoz az alábbi intézmények:

 

-          Fonyódi Mátyás Király Gimnázium

-          Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola

-          Balaton Kollégium

-          Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

 

Az intézmények működtetésével, valamint a vagyonkezelői jog gyakorlására az önkormányzat külön szerződést, megállapodást köt a Siófoki Tankerületi Központtal.

 

Az átadás-átvétellel egy időben átkerülnek a működéssel összefüggésben feladatot ellátó, a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft-nél állományban lévő dolgozók (takarítók, karbantartók) is. Továbbá a Siófoki Tankerületi Központ nevére kerülnek az ingatlanok közüzemi mérőórái. Ez alól kivételt képez a gimnázium villanyórája, amelyhez hozzá vannak csatolva a fotovoltaikus pályázat során létesített napelemek. Ezt a villanyórát a fenntartási időszak végéig az önkormányzat számlafizetésében kell hagyni, így a fogyasztás általunk kerül majd továbbszámlázásra a Siófoki Tankerületi Központ felé.

 

Melléklet:

 

1. számú:         Fonyód Város Önkormányzat által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyon, jogok és  kötelezettségek átadás-átvételéről szóló megállapodás

2. számú:         Az átadási megállapodás mellékletei

3. számú:         Vagyonkezelési szerződés


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság  

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Jogi Bizottság  

A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a köznevelési intézmények átadásával kapcsolatos megállapodás és vagyonkezelési szerződés elfogadásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

  1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Siófoki Tankerületi Központtal kötendő, a Fonyód Város Önkormányzat által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyon, jogok és  kötelezettségek átadás-átvételéről szóló megállapodást.

 

  1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Siófoki Tankerületi Központtal kötendő vagyonkezelési szerződést.

 

  1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. és 2. pont szerinti, valamint az átadással összefüggő iratok aláírására.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 12. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe