11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. december 12-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Fürdő utcában lévő kerékpárút, gyalogút nyomvonalának módosításáról, illetve a fonyódi 8261 hrsz.-ú ingatlan használatának jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

A Dél-Balatoni vasút fejlesztés során a Nemzeti Infrastruktúra Zrt a Fonyód állomás V. vágányának végponti oldalán 80 km/h sebességű vasútközlekedést kíván elérni. Az ezzel kapcsolatos feltételek biztosítására felkért tervező megkereste önkormányzatunkat, azzal, hogy a Fonyód, Fürdő utcában lévő kerékpárút, gyalogút nyomvonalának módosításával lehetséges a sebesség növelés miatti védőtávolság biztosítása.

 

Az előterjesztéshez csatolt vázrajzon látható, hogy a vasút alatt húzódó aluljáró Fürdő utcai kivezetésénél lévő átkelőhellyel szemben, a déli oldalon lévő kerékpárút, gyalogút első cca. 10 méteres szakaszát érintheti a kerítésáthelyezés.

 

A kerékpárút, gyalogút folyamatosságát olyan módon javasolja a tervező biztosítani, hogy a Fürdő utca északi oldalán lévő kerékpárút, gyalogút a Vígadó téri parkoló bejárata előtt továbbhaladna, és az első szigeten fordítaná át a déli oldalra.

 

Javaslom, hogy a Képviselő-testület kizárólag abban az esetben adja meg hozzájárulását a fenti nyomvonal módosításhoz, amennyiben a Fonyód, Fürdő utca ingatlanból elvenni kívánt rész tulajdonjoga rendezésre került, valamint az átalakítás teljes költségét a beruházó viseli.

 

Melléklet:

  1. számú: megkeresés
  2. számú: Térképmásolat
  3. számú: fotó a helyszínről

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság  

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Fürdő utcában lévő kerékpárút, gyalogút nyomvonalának módosításáról, illetve a fonyódi 8261 hrsz.-ú ingatlan használatának jóváhagyásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat képviselő-testülete az alábbi feltételekkel járul hozzá a Fonyód, Fürdő utcában lévő kerékpárút, gyalogút nyomvonalának, az előterjesztés 1. számú melléklete szerint módosításához:

-          A nyomvonal módosítással, az új nyomvonal kiépítésével kapcsolatos valamennyi költséget a Nemzeti Infrastruktúra Zrt viseli,

-          A nyomvonal módosítással kapcsolatos tervek elkészítése és esetleges engedélyezése a Nemzeti Infrastruktúra Zrt feladata és költsége,

-          A nyomvonal módosítás megvalósítását meg kell, hogy előzze a Fonyód, Fürdő utca 8261 hrsz-ú ingatlanból igénybe veendő terület tulajdonjogának rendezése, amellyel kapcsolatos megállapodást a Képviselő-testület fogad el.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 12. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe