10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2017. május 3-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

 A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1)     A 14/2017. ( II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat a 2011. évi CXC. Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról szóló, 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet 22.§ (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az óvodai felvételi körzethatárok megállapításáról úgy rendelkezik, hogy a Fonyód Város Önkormányzata fenntartásában működő, Fonyódi Óvoda és Bölcsőde, kötelező felvételt biztosító körzethatára megegyezik a település közigazgatási határával. A Képviselő-testülete megbízza a jegyzőt, hogy a jelen határozat 1. pontja szerinti Képviselőtestületi döntést, valamint Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról rendelkező, 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet 22.§ (2) bekezdésében szereplő adatokat a döntést követő 15 napon belül, rögzítse a köznevelés információs rendszerében.

 

2)      A 15/2017. ( II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a szabad bölcsődei férőhely kihasználására vonatkozó Balatonfenyves Község Önkormányzatával kötendő Feladatellátási Megállapodást az előterjesztés szerinti tartalommal. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

 

3)      A 25/2017. (II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete bérbe adja a Fonyód Kikötői Üzletsoron lévő fonyódi 8248/4/A/11 hrsz-ú ingatlant a Bridge 91 Kft.(8646 Balatonfenyves, Vörösmarty u. 154) részére 2017. március 1 – 2018 december 31. közötti időtartamra, 500.000.-Ft/év bérleti díjért, az előterjesztés 1. számú mellékleteként szereplő Helyiségbérleti szerződésben foglaltak szerint. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a bérlettel kapcsolatos iratok aláírásával. Az íratok aláírásra kerültek.

 

4)      A 26/2017. (II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani „Fonyód a fejlődés útján! – Csatlakozás az ASP rendszerhez” a KÖFOP-1.2.0-VEKOP-16 kódszámú Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című pályázati felhívás keretein belül, a maximális igénybe vehető, 100%-osan támogatható összegre – 7.000.000.- Ft-ra. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a Támogatási kérelem benyújtásához szükséges valamennyi irat aláírására, valamint felhatalmazza - a kérelem pozitív elbírálása esetén - a kedvezményezeti kötelezettségek teljesítésére. Az íratok benyújtásra kerültek.

 

5)      A 27/2017. (II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete csatlakozik a TOP-5.1.1-15-S01-2016-00001 kódszámú és „Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum” című projekt keretében létrehozott Paktumhoz, közreműködik a Paktum céljainak megvalósításában. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az előterjesztés mellékletét képező együttműködési megállapodás aláírására, továbbá a pályázattal kapcsolatos minden szükséges intézkedés és nyilatkozat megtételére. Az íratok benyújtásra kerültek.

 

6)      A 28/2017. (II.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2-16-2016-00104 jelű, Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése című pályázat keretében felújítási munkálatokat végezzen a Fonyód, Ady E. utca 1. és a Fonyód, Fő u. 19. – B épület számú ingatlanokon. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a hozzájáruló nyilatkozatok aláírásával. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a beruházás alakulásáról folyamatosan tájékoztassa a Képviselő-testületet. Nyilatkozatok megküldésre kerültek.

 

7)      A Képviselő-testület a 236/2016.(XI.24.) határozatában döntött a településképi rendelet felülvizsgálatáról és új rendelet megalkotásáról. A végrehajtás határidejeként a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényben meghatározott kormányrendelet hatálybalépését követő 90. nap lett meghatározva.
A 2016. évi CLXXIV. törvény, mely 2016.12.19. napján lett kihirdetve és 2017. január 19. napján lépett hatályba a településképi rendelet megalkotásának határidejét 2017. október 1. napjában határozta meg.

A fentiek miatt a 236/2016.(XI.24.) határozat végrehajtásának határidejét javaslom 2017. október 1. napjában megállapítani.

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2017.02.09. -2017.04.27. között:

- A köt.váll. összege /  Városi ünnepség 2017.március 15. /   összesen: 80.990 Ft


Részt vettem a/az:

-          soron következő Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-          Fonyód város Március 15-ei ünnepségén,

-          rendkívüli Képviselő-testületi ülésen,

-          Fonyód város Tavaszköszöntő koncertjén,

-          Fonyódi Betyárok néptánc bemutatóján,

-          Lions Club taggyűlésén,

-          Nemzeti Regatta 2016 Siófok hajó ünnepélyes átadásán,

-          Egészségügyi Nonprofit Kft – Fonyód Felügyelő Bizottságának ülésén,

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,

 

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

 

     13 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

       6 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

       3 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

       2 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg.

       1 fő esetében aktív korú nem foglalkoztatottak közlekedési támogatást

       állapítottam meg.

                


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.

2.Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 236/2016.(XI.24.) határozat végrehajtásának határidejét 2017. október 1. napjára módosítja.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe