11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. május 2-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívással kapcsolatban
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. melléklet II. 2. pont a), b) és c) pontok szerinti önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására.

 

Tekintettel Fonyód Város Önkormányzata már benyújtott pályázataira, a támogatás célja lehet a c) alpont - az önkormányzati tulajdonú belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének megvalósulása, mint belterületi utak, járdák, hidak felújítása.

 

Egy önkormányzat az a)-c) alpontok szerinti célok közül csak egyre nyújthat be pályázatot.

 

Támogatást igénylők köre: települési önkormányzat

 

Támogatás formája: vissza nem térítendő

A támogatás bruttó összeg, amelyből az általános forgalmi adó (ÁFA) nem igényelhető vissza.

 

Támogatás összege: c) alpont esetében 10.000 fő lakosságszám alatt: maximum bruttó 15.000.000,- forint

 

Támogatás maximális mértéke, intenzitása függ a megvalósítandó alcéltól, illetve a Pályázó egy lakosra jutó adóerő-képességétől: Fonyód esetében 19.623,- Ft/Fő, mely szerint a támogatás maximális mértéke fejlesztési költség 75%-a lehet

 

Önerő mértéke: 25%, mely legfeljebb bruttó 5 millió,- Ft, amit a pályázónak kell biztosítania.

 

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek azok a pályázók, akik tömegközlekedéssel érintett út-útszakasz felújítására igényelnek támogatást.

 

A fentieket figyelembe véve az 100% önkormányzati tulajdonú Fő utca a Fő utca 39 és a Kisfaludy utca közötti szakaszának felújítására adnánk be támogatási kérelmünket.

 

A pályázatokról a miniszter dönt, mely határideje: 2017. július 17.

 

A nyertes pályázó támogatói okiratban részesül és annak elfogadását követő 7 munkanapon belül a területileg illetékes Államkincstárság fogja folyósítani egy összegben a támogatást.

 

Projekt fizikai befejezésének legkésőbbi időpontja 2018. december 31.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
« Vissza
Vissza a főmenübe