6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság
2017. július 13-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a „Fonyód a fejlődés útján! – Az óvoda bővítése és felújítása” tárgyában benyújtandó pályázat jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 

 

Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága pályázatott hirdet meg az 1005/2016. (I. 18.) Kormány határozatban szereplő Éves Fejlesztési keret alapján

 

A pályázat célja, a gyermekjóléti alapellátáshoz (bölcsődei ellátás), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításának és a szolgáltatások minőségfejlesztésének a megvalósítása.

 

A tavalyi évben önkormányzatunk pályázatot nyújtott be az óvoda és bölcsőde épületének komplex felújítására, bővítésére, de a pályázat nem nyert támogatást. Ugyanakkor jelenleg lehetőségünk van a jelen konstrukcióban pályázatot benyújtani az óvoda épület bővítésére. Továbbá másik pályázat keretein belül nyújthatunk be támogatási kérelmet az épület energetikai felújítására is.

 

Jelen eljráás során az önkormányzat 89.971.038.- Ft-ra adja be pályázatát.

A megítélt támogatási összeg maximális támogatási intenzitása 100%.

 

A pályázat benyújtásához vázlattervi és költségbecslési szinten kell megadni a műszaki adatokat, műszaki leírással. A pályázat elnyerését követően lesz lehetőség az engedélyezési-, kiviteli tervek elkészítésére.

 

A pályázattal az alábbiakat kívánjuk megvalósítani:

 

 

 

 

Építészetileg:

-          a földszinten lévő egyik csoportszoba tornaszobává alakul, hozzá egy új 26,7 m2-es szertár épül, amelyet az északi homlokzat beugró részének beépítésével nyerünk hagyományos falazása.

-          A korábbi csoportszoba és öltöző, fürdő-wc helyén új közlekedő, wc-k kerülnek kialakításra

-          A földszinten két iroda egybenyitásával egy új 12 személyes tárgyaló, további két iroda helyiség alakul ki.

-          A főbejárat megújul, korszerű hőszigetelt alumínium szerkezetű függönyfal készül.

-          Az épület földszintjén akadálymentesítés készül.

-          Az emeleten egy külön mosó-vasaló-, szárítókonyha lesz kialakítva

-          Szintén az emeleten egy új csoportszobát alakítunk ki, gyermekfürdővel és gyermeköltözővel.

-          Továbbá ugyancsak az emeleten irodákat, személyzeti öltözőt és vizesblokkot, fejlesztőszobát, elkülönítő szobát és gépészeti helyiséget, közlekedőt alakítunk ki.

-          Összesen a két épületszint a felújítások mellett 227,5 m2-rel bővül.

 

A bölcsőde részen belsőépítészeti átalakítás készül. Az óvodai kazánház funkció megszűnik és az óvoda emeletére kerül. Helyén rendelő, mosdó, wc, raktár helyiség készül. A jelenlegi rendelő területével bővül a mostani gyermekfelügyelet céljára használt helyiség, így az egy újabb csoportszobává lenne átalakítható.

 

A pályázat során a projektmegvalósításához tartozó un. szoftelemek (tartalékkeret, menedzsment, tervezés, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság, stb..) költsége a teljes költség 10%-a, összesen 8.997.103.- Ft.

 

A pályázat tervezett költségbecslése bruttó 89.971.038.- Ft.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a „Fonyód a fejlődés útján! – Az óvoda bővítése és felújítása” tárgyában benyújtandó pályázat jóváhagyásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot nyújt be „Fonyód a fejlődés útján! – Az óvoda bővítése és felújítása” tárgyában a TOP-1.4.1-16 A foglalkoztatás ás az életmódminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati felhívásra, az előterjesztésben jelzett műszaki tartalommal.

 

A pályázati összeg: bruttó 89.971.038.- Ft., melynek 100%-os a támogatástartalma.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a pályázattal kapcsolatos iratok aláírására.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 07. 14.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe