1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2017. szeptember 21-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1)      A 172/2017. ( VII.13.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés melléklete alapján, 128/2010. (VI. 24.) számú önkormányzati határozat 2. pontjával jóváhagyott Településszerkezeti Tervét az alábbiak szerint módosítja:


1. a) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap Béke utcával, Blaha Lujza utcával, Gáz utcával, a 10242 hrsz-ú ingatlanra tervezett úttal, a 8044/3 hrsz-ú úttal a 8044/4-8 hrsz-ú ingatlanokra tervezett feltáró úttal a 8049 hrsz-ú úttal és a Szivárvány utcával határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép; 

b) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap Erdősor utcával, a 6469 hrsz-ú úttal, a Szent László utcával, a Reviczki utcával, a Harmatos utcával, a Trombitás utcával, a Nap utcával, a Kisfaludy utcával, a Schneider doktor utcával és a 6484 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép;


c) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap József utcával, Balaton utcával, Jókai Mór utcával és a 7235 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép;


d) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap Thököly Imre utcával, Niklai utcával, Köztársaság útjával (7-es főúttal), és a Duna utcával határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép;


e) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap Béke utcával, Gáz utcával, és a Blaha Lujza utcával határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép;


f) Az TSZT jelű Településszerkezeti Tervlap Bartók Béla utcával, a 6050 hrsz-ú úttal a Váralja utcával a 6031/6 hrsz-ú úttal és a Sirály közzel határolt telektömbjének normatartalma helyébe, e határozat 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép;


2. A változások leírását e határozat 2. melléklete tartalmazza.


3. A település területi mérlegét e határozat 3. melléklete tartalmazza.


4. Fonyód Város Településszerkezeti Terve e határozat 4. melléklete szerint kiegészül a területrendezési tervekkel való összhang igazolásával.


5. A település közigazgatási területére vonatkozó biológiai aktivitás érték számítási eredményét e határozat 5. melléklete tartalmazza.

 

2)      A 174/2017. ( VII.13.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 79.§ (4) bekezdése alapján térítésmentesen a Magyar Állam tulajdonába adja az előterjesztéshez csatolt leltár szerinti víziközmű vagyonelemeket.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az átadással kapcsolatos iratok aláírásra.

 

3)      A 175/2017. ( VII.13.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonában lévő víziközmű vagyonelemek használatával kapcsolatban az Önkormányzatot megillető eszközhasználati díjat nem engedményezi a Magyar Államra.

 

4)      A 177/2017. ( VII.13.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy konzorciumi tagként részt kíván venni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázatának megvalósításában.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fonyódi vízitúra megállóhely létesítését Fonyód, 6706/10 helyrajzi számú ingatlanon kívánja megvalósítani azon műszaki tartalommal, amely a Pályázat benyújtásakor a konzorciumvezető MKKSZ a turisztikai stratégiában szerepeltetett.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a Fonyód vízitúra megállóhely kivitelezési munkálatainak kedvezményezettje Fonyód Város Önkormányzata lesz, a beszerzésre kerülő eszközök tulajdonosa az MKKSZ 100%-os tulajdonában lévő, a Pályázat megvalósításában konzorciumi

tagként szereplő BJMOKK Nonprofit Kft. lesz.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a csatlakozáshoz kapcsolódó Nyilatkozatok, és szükséges valamennyi irat aláírására, valamint felhatalmazza a kedvezményezeti kötelezettségek teljesítésére.

 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2017.05.18. -2017.09.14. között:

- A köt.váll. összege /  Testvérvárosi kapcsolatok/   összesen: 3.239.019 Ft

 

Részt vettem a/az:

-          Fonyódi Turisztikai Egyesület évi rendes Tisztújító Közgyűlésén,

-          Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának soron következő ülésén,

-          Balatoni Hajózási Zrt. Rendes közgyűlésén,

-          Fonyódi XIV. Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozón,

-          Balatoni Hajózási Zrt. 2017.évi I. Tulajdonosi Fórumán,

-          „Tehetség határok nélkül 2017” című Gálaműsoron,

-          rendkívüli Képviselő-testületi ülésen,

-          Üdülőhelyi Fórumon,

-          Balatoniszövetség Kék Hullám Strandminősítés ünnepélyes eredményhirdetésén,

-          Balatoni Hajózási Zrt. rendkívüli közgyűlésén,

-          Szépkorú köszöntésén,

-          Fonyódi Rendőrkapitányság idegenforgalmi szezon első felének értékelésén,

-          Fonyódi Szent István napi rendezvényeken,

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,

 

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

 

     13 fő estében rendkívüli települési támogatást utasítottam el,

     17 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

       3 fő esetben települési támogatást állapítottam meg,

       1 fő esetben települési támogatást szüntettem meg,

       1 fő esetben közlekedési támogatást állapítottam meg,

       4 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg,


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 09. 26.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe