5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2017. szeptember 21-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának a 2017. évi települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatása pályázatra
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. melléklet III. 1. pont szerint a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására.

A pályázat célja szerint a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.

A pályázati kiírás alapján a pályázatot az év során folyamatosan, de legkésőbb 2017. szeptember 30-ig lehet benyújtani - legfeljebb 2 alkalommal.

 

Fonyód Város Önkormányzata az önkormányzat működőképességének megőrzése, a feladatellátást veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében először 2017. június 27-én nyújtott be támogatási kérelmet a pályázatra, azonban a kérelem elbírálásáról értesítés még nem érkezett.

A pályázat keretében támogatást kértünk az orvosi ügyeleti feladat ellátásából eredően kiadott számlák rendezésére 9.765.342.-Ft összegben, és az NHSZ Zöldfok Településgazdálkodási és Kommunális Zrt. felé jogerős bírósági ítélet alapján megfizetendő 2.687.263.-Ft kár, 50.094.-Ft késedelmi kamat és 376.250.-Ft összeljárási költség kötelezettség teljesítésére.

 

A pályázat eljárásrendje szerint azonban addig nem lehet rögzíteni az erre a célra kialakított elektronikus felületen a második támogatási igényt, amíg az előző kérelem bírálata meg nem történik. Fő szabály azonban, hogy a benyújtási határidő legkésőbb 2017. szeptember 30.

Így, bízva abban, hogy a júliusban benyújtott pályázat eredményéről értesülünk még a határidő lejárata előtt, ismét pályázni kívánunk a támogatásra.

 

A 2. fordulóban támogatást kérünk az orvosi ügyeleti feladat ellátásáról 2017. június – július – augusztus hónapokra kiállított számlák rendezésére 4.882.671.-Ft összegben, illetve az 1. fordulóban esetlegesen nem támogatott tételeket ismételten benyújtjuk.

 

A pályázati kiírás szerint a pályázat benyújtásáról szóló képviselő-testületi határozat kötelezően csatolandó melléklet, melynek érdekében határozatot kell hozni arról, hogy Fonyód Város Önkormányzat pályázni kíván a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására.

 

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a döntéshozatalra.

 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának a 2017. évi települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatása pályázatra "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy benyújtja pályázatát a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. melléklet III. 1. pont szerint a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására kiírt 2017. évi pályázatra.

Felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására és a pályázattal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 09. 30.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe