6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. november 6-i ülésére

Tárgy:   Elektromos autó töltő berendezés létesítése Fonyód város területén
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

  

Az E-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.  – továbbiakban: Kft - kereste fel önkormányzatunkat azzal, hogy Fonyód város területére kívánnak létesíteni egy elektromos autó töltő berendezést az önkormányzattal egyeztetett helyre.

 

A telepítés, valamint az üzemeltetés költségeit a Kft viseli. A Kft képviselőjének kérése, hogy a töltő berendezést olyan helyre helyezzük el, ahol egyszerre kettő autót is lehet tölteni, közel legyen a városközponthoz és a kormányablakhoz. Miután a Kft. közvetve a Magyar Állam tulajdonában van, így a kormányablak közelsége fontos a hely kiválasztása során.

 

Álláspontom szerint a Fonyód, Hunyadi J. utcában, az 1. számú posta épület hátsó bejárata mellett lévő kettő darab parkolóhelyhez lenne célszerű a töltő berendezést telepíteni. A hely a városközponthoz és a kormányablakhoz is közel van, miután merőleges parkolás van, így kettő autó is tölthető egy időben, továbbá az E.ON is tudja biztosítani a területen a működtetéshez szükséges áramellátást.

 

Javaslom, hogy a fentiek alapján a megnevezett kettő parkolóhelyet elektromos autó töltő berendezés létesítésére és működtetésére biztosítsa az önkormányzat.

 

Mellékelem a terület helyszínrajzát, jelölve az igénybe venni kívánt parkolókat.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Elektromos autó töltő berendezés létesítése Fonyód város területén "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a jelen előterjesztés szerint biztosítja a Fonyód, Hunyadi J. utcában, az 1. számú posta épület hátsó bejárata mellett lévő kettő darab parkolóhelyet elektromos autó töltő berendezés létesítésére és üzemeltetésére.

A létesítéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket az E-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft viseli.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 11. 30.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe