5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2017. december 12-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

1)      A 205/2017. (X.31.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Fonyód a fejlődés útján! – A piaccsarnok és környékének felújítása” című, TOP-1.1.3-15-SO1-2016-00011 azonosítószámú projekt keretében építési munkák tervezése és kivitelezése, vállalkozási szerződés keretében tárgyú közbeszerzési eljárásban a MERMAID Kft. (8756 Nagyrécse, Táncsics Mihály u. 28.) ajánlattevő ajánlatát érvényesnek, a közbeszerzési eljárást eredményesnek nyilvánítja és az eljárás nyertesének a MERMAID Kft. (8756 Nagyrécse, Táncsics Mihály u. 28.) ajánlattevőt hirdeti ki az alábbi ajánlat szerinti tartalommal:
 
Részszempont
Megajánlás
 
1. Nettó vállalkozási díj (Ft)
 
nettó 220 975 365,- Ft, amelyből
a tervezési feladatok ellenértéke:
 nettó 9 433 071,- Ft
a kivitelezés ellenértéke: 
nettó 211 542 294,- Ft
2. Vállalt jótállás (hónap)
36 hónap
3. A teljesítésben részt vevő személyi állomány szakmai gyakorlata (db)
5 db

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a Vállalkozási Szerződés aláírására.
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Fonyód a fejlődés útján! – A piaccsarnok és környékének felújítása” című, TOP-1.1.3-15-SO1-2016-00011 azonosítószámú projekt során képzett 11.791.339.- Ft + Áfa tartalékkeretből 11.089.538,- Ft + Áfa összeget átcsoportosít az „Építéshez kapcsolódó költségek” közé. Felhatalmazza a polgármestert a Támogatási Szerződés módosításával kapcsolatos iratok aláírására. Az iratok aláírásra kerültek.

2)      A 222/2017. (XI.9.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a természetben HU-8640 Fonyód, Kodály Zoltán
utcában lévő 8326/5 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, kizárólagosan Fonyód Város Önkormányzatának (a továbbiakban: Eladó) tulajdonában álló ingatlan (a továbbiakban: ingatlan) értékesítésére kiírt pályázat nyertesének a Cordia Ingatlanbefektetési Alap ajánlattevőt jelöli meg, mivel az ajánlata minden szempontból megfelel a pályázati kiírásnak.
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a HU-8640 Fonyód, Kodály Zoltán utcában lévő 8326/5 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, kizárólagosan Fonyód Város Önkormányzatának (a továbbiakban: Eladó) tulajdonában álló ingatlant a Cordia Ingatlanbefektetési Alap (1082 Budapest, Futó u. 43-45. VI. em.) részére 180.900.000.-Ft + Áfa = 229.743.000.- Ft értékben. 

Az értékesítést megelőzően az ingatlant fel kell ajánlani az elővásárlásra jogosult szervezetek – Magyar Állam, Somogy Megyei Önkormányzat – részére. 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületet megbízza a polgármestert az ingatlan adásvételi szerződésének, valamint az adásvétellel kapcsolatos valamennyi további irat aláírására. A határozat megküldésre került az ajánlattevő felé. Szerződéskötés folyamatban van.
 
3)      A 225/2017. (XI.9.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi módosítással ad tulajdonosi és önkormányzati közútkezelői hozzájárulást, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt által megrendelt, és a TP-Terv Mérnökiroda Kft által elkészített, az előterjesztéshez csatolt a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Balatonboglár - Balatonszentgyörgy szakaszát érintő, Fonyód városra vonatkozó, az önkormányzat tulajdonában lévői ingatlanokat érintő engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséhez:
-          A Fonyód, Fürdő utca Lidó Társasháztól keleti irányba eső szakasza – a vasútberuházás során készített útfelújítást kivéve – teljes felületen történő felületi javítással készüljön el.
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert tulajdonosi és önkormányzati közútkezelői hozzájárulással kapcsolatos iratok aláírására. A határozat megküldésre került.

4)      Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 178. § 32. pontjában meghatározott köztartozásmentes adózói adatbázisból, Óh Zsolt 2017. november 10. napjával törlésre került. Ezúton tájékoztatom a Képviselő-testületet, hogy a képviselő úr köztartozását rendezte. 
 
 
SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2017.10.27. -2017.12.05. között:
                                                                                                                
- A köt.váll. összege / testvérvárosi ajándék, népművészeti díj, Krotoszyn,adventi gyertyagyújtás /   összesen: 673.385 Ft
 
Részt vettem a/az:
-          rendkívüli Képviselő-testületi és bizottság ülésen,
-          rendes Képviselő-testületi és bizottság ülésen,
-          városi Kegyeleti megemlékezésen,
-          Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozásán,
-          Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai tájékoztatóján Balatonfüreden,
-          Lions bál- jótékonysági estjén,
-          Magyar Néprajzi Társaság Gyűjtő Szakosztály Országjáró Tradíciós Bemutatóján,
-          1. Adventi gyertyagyújtáson,
-          Szántód-Kőröshegy - Balatonszentgyörgy és Fonyód- Kaposvár vasúti vonalszakasz felújítása projekt helyszíni bejárásán
 
 
- Fogadtam:
            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,
 
Polgármester átruházott hatáskörben
 
szociális igazgatási ügyek:
 
     16 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,
       1 fő estében rendkívüli települési támogatást utasítottam el,
       1 fő esetében gyermekvédelmi támogatás állapítottam meg,
       1 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,
       2 fő esetben települési támogatást állapítottam meg,
       2 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolj a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót. 
Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 12. 14.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe