9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2017. december 12-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft által felvett 50 millió Ft kölcsön visszafizetésének elhalasztásáról, fedezeti ingatlanok módosításáról
Készítette:   Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője
Előterjesztő:   Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

 

A Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft és a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt  között kölcsönszerződés jött létre 2014. október 22. napján, 50.000.000.- Ft összegre. A lejárat határideje 2017. december 31. napjában van meghatározva.

 

A tőke törlesztésre az idei évben megfizettünk 20.000.000.- Ft-ot. Azonban a visszamaradó 30.000.000.- Ft-os részlet megfizetését 2020. december 31-ig javaslom elhalasztani, mivel a következő években induló fejlesztések finanszírozásához szükséges lehet a jelzett összeggel való rendelkezés.

 

A halasztásról egyeztettem a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt vezérigazgatójával, aki támogatásáról biztosított.

 

Jelen pillanatban a kölcsön fedezeteként kettő ingatlan van jelzáloggal terhelve. Ez a kettő ingatlan a Fonyód, Trombitás utcában lévő 6496/1 és 6496/2 hrsz-ú ingatlan.

 

Az önkormányzat tervei között szerepel a Fonyód, Trombitás utcában lévő 6496/2 hrsz-ú ingatlan megosztást követő értékesítése, ezért azt ki kell venni a fedezeti körből.

Mindezek miatt a Fonyód, 6496/1 hrsz-ú ingatlan mellett a Fonyód, 8044/7 hrsz-ú ingatlan (A Fonyód, piac melletti területen idén vásárolt ingatlan) fedezeti körbe emelését kérem a Képviselő-testület részéről jóváhagyni. Az ingatlant az önkormányzat az 10.160.000.- Ft-ért vásárolta meg.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
1. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft által felvett 50 millió Ft kölcsön visszafizetésének elhalasztásáról, fedezeti ingatlanok módosításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft és a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt  között 2014. október 22. napján létrejött  kölcsönszerződés lejárati határidejének 2020. december 31. napjára történő módosítását. 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft ügyvezetőjét az 1. pont szerinti ügylettel kapcsolatos iratok aláírásával.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 12. 31.
Felelős: Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője

2. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft által felvett 50 millió Ft kölcsön visszafizetésének elhalasztásáról, fedezeti ingatlanok módosításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft és a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt  között 2014. október 22. napján létrejött  kölcsönszerződés fedezetként szereplő Fonyód, 6496/2 hrsz-ú ingatlan helyett a Fonyód, 8044/7 hrsz-ú ingatlan kerüljön be a fedezeti körbe.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 12. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe