3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. december 11-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a településképi arculati kézikönyv munka anyagának elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A reklámok, reklámhordozók és reklámhordozót tartó berendezések elhelyezéséről, szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról szóló rendelethez tartozó előterjesztés mintegy folytatásaként    az abban foglaltakra tekintettel is a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény új településképi rendelet megalkotását írja elő a települési önkormányzatok számára. Az új rendelet szakami megalapozására településképi arculati kézikönyvet (TAK) kell készíteni, melynek tartalmát és elfogadásának szabályát a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) kormányrendelet határozza meg.

 

A TAK a főépítész által elkészítésre került, annak társadalmasítása a 2019. december 19-én tartandó lakossági fórumon lesz.

 

Az előterjesztés csatolom a TAK elkészített anyagát.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a településképi arculati kézikönyv munka anyagának elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a településképi arculati kézikönyv munkaanyagát elfogadja és felhatalmazza a polgármestert, hogy annak szakmai véleményezési eljárását a jogszabályban foglaltak szerint folytassa le, majd a vélemények alapján véglegesített kézikönyv alapján a településkép védelméről szóló rendeletet készítse elő.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 12. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe