1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság
2018. január 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok felújítására benyújtandó pályázat elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Magyar Kézilabda Szövetség pályázatot írt ki „Országos Tornaterem Felújítási Program” címmel.

A pályázati kiírás alapján négy kategóriában lehet pályázatot benyújtani:

 

I. Pályázati kategória – Komplex sportcsarnok-felújítási program

II. Pályázati kategória – Tornaterem-felújítási program

III. Pályázati kategória – Strandkézilabda program

IV. Pályázati kategória – Kültéri kézilabda program.

 

Az I. pályázati kategóriára tud önkormányzatunk a Fonyód, József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok (továbbiakban: Sportcsarnok) épület energetikai felújítására pályázatot benyújtani.

A pályázat feltétele, hogy partneri az önkormányzat, mint ingatlantulajdonos olyan a Magyar Kézilabda Szövetség (továbbiakban: MKSZ) tagjaként nyilvántartott sportszervezettel álljon szakmai együttműködésben, amely az MKSZ által szerzet bajnokságban vesz részt.

 

Fonyódon jelenleg a NIKÉ Fonyód SE az egyetlen szervezet, amely az MKSZ által szervezett bajnokságban vesz részt, így velük együttműködve tudjuk a pályázatot benyújtani.

 

Pályázni 50.000.000.- Ft – 130.000.000.- Ft közötti összegre van lehetőség az I. Pályázati kategóriában.

 

A Sportcsarnok esetében épületenergetikai felújítást szeretnénk megvalósítani pályázati forrás igénybevételével. A beruházás során a sportcsarnok épületét 15 cm szigeteléssel látjuk, kicseréljük az összes nyílászárót, szigeteljük az épület tetőszerkezetét, valamint a felújításra kerül a fűtési rendszer is, új gazdaságosabb kazánra cserléjük a jelenlegit.

 

A fenti munkálatokkal kapcsolatosan készült költségvetés szerint a beruházás értéke bruttó 129.999.999.- Ft.

 

Az MKSZ által kiírt pályázat úgy működik, hogy a beruházást nem Fonyód Város Önkormányzata valósítja meg, hanem az MKSZ. A pályázat nyertessége esetén az MKSZ az ingatlan tulajdonosával szerződést köt, amelyben az alábbiak kerülnek különösen rögzítésre:

-          az ingatlan tulajdonos hozzájárulás az építési tevékenységhez,

-          a felek rögzítik, hogy a megvalósított beruházás, felújítás az ingatlan tulajdonosának a tulajdonába kerül, és a gazdagodás mértéke megegyezik az elvégzett felújítás szerződésben rögzített bruttó értékével, amelyet az ingatlan tulajdonosa saját gazdagodásként elismer,

-          az ingatlan tulajdonos kötelezettséget vállal, hogy a megállapodás megkötését követően a teljes bruttó beruházási összeg 30 %-át (amely egyben a teljes gazdagodás elismert összege) gazdagodás megtérítési előleg jogcímen az MKSZ által megjelölt számlára megfizeti,

-          az ingatlan tulajdonosa a gazdagodás elismert összege 70%-ának megfelelő értékben bérbe adja a Sportcsarnokot az MKSZ-nek, melyet az MKSZ jogosult bérbe, vagy használatba adni, illetve a bérleti jogot másra átruházni.

 

A pályázati kiírás rendelkezik arról is, hogy az általunk benyújtott becsült pályázati összeg csak irányárnak minősül. A tényleges kivitelezői árat a nyertes pályázó a kivitelezői tender lezárultát követően az együttműködési megállapodás mellékletében ismerheti meg.

 

Az előterjesztéshez csatolom a pályázati kiírást, az elkészíttetett költségvetést, az energetikai tanúsítványt.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok felújítására benyújtandó pályázat elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a Magyar Kézilabda Szövetséghez az Országos Tornaterem Felújítási Programra a Fonyód, József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok felújítására.

A pályázatban szakmai együttműködő félként a NIKÉ Fonyód SE működik közre.

A beruházás értéke bruttó 129.999.999.- Ft. 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy a pályázat nyertessége esetén a pályázati összeg 30 %-át – a jelenlegi ismert költségvetés szerint bruttó 39.000.000.- Ft-ot – megfizet a Magyar Kézilabda Szövetség felé.

A pályázat benyújtásához szükséges biztosítékot - 6.500.000.-Ft - a pályázat benyújtásával egy időben megfizeti.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 01. 22.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe