6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2018. február 13-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde felvételt biztosító körzethatárok megállapítására
Készítette:   Fonyódi Óvoda és Bölcsőde igazgatója
Előterjesztő:   Fonyódi Óvoda és Bölcsőde igazgatója
Véleményező bizottság:  


A települési önkormányzat Képviselő-testületének a köznevelési közszolgálati feladat- ellátási kötelezettsége teljesítése körében határozatban kell megállapítania az önkormányzat által fenntartott óvoda felvételt biztosító körzethatárait.

Az óvodai felvételi körzethatárok megváltoztatásáról is- amennyiben szükséges- határozatban döntést kell hoznia a Képviselő-testületnek. A körzethatárok megváltoztatására vagy megállapítására vonatkozó határozatot a Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról szóló, 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet 22.§ (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a település jegyzője a döntést követő tizenöt napon belül megküldi a köznevelés információs rendszere (a továbbiakban: KIR) elnevezésű országos, elektronikus nyilvántartási és adatszolgáltatási rendszerbe. Ezzel egyidejűleg a jegyző köteles megadni Fonyód Város Önkormányzatát illetően a következő adatokat:

a, a polgármesteri hivatal nevét, irányítószámát, a település nevét és a közterület címét,

b, a beküldő felelős személy nevét, beosztását, elérhetőségeit.

A Képviselő-testület előtt ismert tény, hogy Fonyód Város Önkormányzata fenntartásában működő, Fonyódi Óvoda és Bölcsőde egy székhelyen, a Fő u. 25. szám alatti ingatlanban fogadja a településen lakóhellyel rendelkezők óvodába beíratott gyermekeit. Az óvodai intézményegység kötelező felvételt biztosító körzethatára megegyezik a település közigazgatási határával.

Az ismertetett tények alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a határozatot az alábbi tervezetnek megfelelően fogadja el.

 


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság   A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde felvételt biztosító körzethatárok megállapítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. évi CXC. Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról szóló, 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet 22.§ (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az óvodai felvételi körzethatárok megállapításáról úgy rendelkezik, hogy a Fonyód Város Önkormányzata fenntartásában működő, Fonyódi Óvoda és Bölcsőde, kötelező felvételt biztosító körzethatára megegyezik a település közigazgatási határával.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a jegyzőt, hogy a jelen határozat 1. pontja szerinti Képviselő-testületi döntést, valamint Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról rendelkező, 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet 22.§ (2) bekezdésében szereplő adatokat rögzítse a köznevelés információs rendszerében.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 03. 02.
Felelős: Jegyző
Hivatali felelős: Jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe