1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2018. február 13-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

1)     A 240/2017. ( XII.14.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft és a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt között 2014. október 22. napján létrejött kölcsönszerződés lejárati határidejének 2020. december 31. napjára történő módosítását.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft ügyvezetőjét az 1. pont szerinti ügylettel kapcsolatos iratok aláírásával. Az íratok aláírásra kerültek. 

2)     A 254/2017. ( XII.14.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal által használt Fonyód, Ady E. u.1. szám alatti Kormányablakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatot létesítsen.

      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pont  szerinti ügyfélszolgálat létesítésével kapcsolatos iratok aláírásával.
      Az íratok aláírásra  kerültek.

3)     A 255/2017. ( XII.14.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Magyar Államkincstár között a Fonyód, Ady E. u.1. szám alatti ingatlan egyik, 9 m2 területű helyiségére megkötött használati megállapodás, 2. számú módosításához.

      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pont szerinti módosító irat aláírására. Az íratok aláírásra kerültek.

4)    A gazdálkodás során képződött bevételi többlet hasznosítását a képviselő-testület tájékoztatási kötelezettség mellett a polgármester hatáskörébe utalta.
       Erre vonatkozó tájékoztatás:  2018. február 2. 31 napos futamidőre 250 millió Ft betét elhelyezés történt a számlavezető OTP Bank Nyrt-nél. 

5) A Fonyód József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok felújítására pályázat beadásáról döntött a Képviselő-testület a 3/2018. (I.17.) határozatában.

 A pályázat feltöltése napján (2018. január 22-én) kaptunk tájékoztatást a pályázat kiíró nevében eljáró HBMP Kft-től, hogy a kiírásban 4.2. pontjában jelölt „Az elnyerhető   támogatás mértékének alsó és felső határa” részt miként kell értelmezni.

A pályázat kiírója nevében eljáró úgy értelmezi a fenti pontot, hogy a pályázat 100%-os támogatottságú, mivel a pályázó által befizetendő 30%-ot nem pályázati önrészként kezeli a rendszerük. Ennél fogva a pályázatunk maximális mértéke 130.000.000.- Ft lehetett csak.

Mindezek miatt a pályázatunkat 129.999.999.- Ft összegre adtuk be.

Azonban ezzel együtt szükséges a 3/2018. (I.17.) Képviselő-testületi határozat módosítása, amelyet az előterjesztéshez csatoltak szerint javaslok.

Továbbá tájékoztatom a Képviselő-testületet, hogy a pályázat benyújtását követően kiírt hiánypótlást határidőben teljesítettük, így már csak a pályázat elbírálására várunk.


 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2017.12.05 -2018.02.07. között:                                                                                                          

- A köt.váll. összege / testvérvárosi ajándék /   összesen: 20.000 Ft

 

Részt vettem a/az:

-        Soron következő Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-        a Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal, Fonyódi Kormányablak átadásán,

-        Városüzemeltetési és Városfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft karácsonyi ünnepségén,

-        Balatoni Hajózási Zártkörűen működő Részvénytársaság soron következő ülésén,

-        Egészségügyi Nonprofit Kft karácsonyi ünnepségén,

-        Konyha Nonprofit Kft karácsonyi ünnepségén,

-        3. Adventi gyertyagyújtáson,

-        Piac lakossági fórumán,

-        Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Óvodájának karácsonyi ünnepségén,

-        fonyódi városi karácsonyi ünnepségen,

-        2018. évi megyenapi ünnepélyes zászlófelvonáson a kaposvári Megyeházán,

-        ünnepi Közgyűlésen, Marcali

-        Somogyi Megyebálon, Siófok

-        Somogyi Hírlap Sajtófotó kiállításán, Kaposvár

-        fonyódi Kaszinó a Magyar Kultúra napján, Fonyódon,

-        Óvodáért Alapítvány Rózsabálján.

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,


Polgármester átruházott hatáskörben

szociális igazgatási ügyek:

                5 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

                2 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

                2 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
1. döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 02. 15.
Felelős: Hidvégi József

2. döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 3/2018. (I.17) Képviselő-testület határozatot az alábbiak szerint módosítja:

„Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a Magyar Kézilabda Szövetséghez az Országos Tornaterem Felújítási Programra a Fonyód, József utcában lévő Zákányi Kálmán Sportcsarnok felújítására.

A pályázatban szakmai együttműködő félként a NIKÉ Fonyód SE működik közre.

A beruházás értéke bruttó 129.999.999.- Ft. 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy a pályázat nyertessége esetén a pályázati összeg 30 %-át – a jelenlegi ismert költségvetés szerint bruttó 39.000.000.- Ft-ot – megfizet a Magyar Kézilabda Szövetség felé.

A pályázat benyújtásához szükséges biztosítékot – a beruházás 5%-át - a pályázat benyújtásával egy időben megfizeti.”


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 02. 15.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe