11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. március 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Várhegy közben lévő 6394/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Fonyód, Várhegyi Széplátót látogatók a kilátó megépítése óta vagy az önkormányzati tulajdonú ingatlanon megépített akadálymentes parkolóhelyen, vagy a szomszédos, magán tulajdonban lévő ingatlanon tudnak parkolni.

 

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy szükség van egy önkormányzati tulajdonú parkoló kialakítására, a kulturált megközelítés érdekében, hiszen évente nagyjából harmincezer látogatója van a Széplátónak.

 

A korábbi években már egyeztetéseket folytattunk a kilátó közvetlen szomszédságában lévő fonyódi 6394/1 hrsz-ú ingatlan tulajdonosával az ingatlanának értékesítése érdekében. Az idei évben készített értékbecslésben meghatározott értéket – 6.000.000.- Ft-ot - a tulajdonos – Bazula Szilárd (4821 Opályi, Ady E. u. 2.) – elfogadta.

 

A fonyódi 6394/1 hrsz-ú ingatlan 1016 m2 méretű, beépítetlen terület megnevezésű, ingatlan Bazula Szilárd 1/1.es tulajdonában van. Az ingatlant terheli egy egyetemleges végrehajtási jog 15.171.851.- Ft és járulékai erejéig, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal javára. A terhelés más ingatlanokat is érint.

 

Melléklet:

 

  1. számú: A fonyódi 6394/1 hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja
  2. számú: A fonyódi 6394/1 hrsz-ú ingatlanra készített értékbecslés

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Várhegy közben lévő 6394/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi feltétel teljesülése mellett megvásárolja a Bazula Szilárd (4821 Opályi, Ady E. u. 2.) tulajdonában lévő fonyódi 6394/1 hrsz-ú ingatlan 1016 m2 méretű, beépítetlen terület megnevezésű, ingatlant, mindösszesen 6.000.000.- Ft vételtárért:

-          az adásvételi szerződés aláírásakor az ingatlan tehermentes állapotban kell, hogy legyen, tiszta tulajdoni lappal kell, hogy rendelkezzen.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pontban jelzet feltételek teljesülése mellett az adásvétellel kapcsolatos valamennyi irat aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 04. 16.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe