1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. április 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a GET Kft ingatlanvásárlási kérelméről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Az előterjesztéshez csatolt kérelemmel kereste az önkormányzatot a GET Kft ügyvezető igazgatója.

Kérelmében előadja, hogy támogatást nyert a GET Kft egy félmilliárdos beruházási lehetőségre, amelynek igénybevételével lámpatest házak létrehozásával, lemezmegmunkálással kapcsolatos feladatokkal bővülhet a cég tevékenységi köre.

A beruházáshoz azonban újabb ingatlan vásárlásra van szüksége a GET Kft-nek, mivel a jelenlegi telephelyük nem bővíthető a kívánt méretű csarnokkal.

A GET Kft ez okból fordult az önkormányzathoz. A kérelemben megjelölésre kerül,hogy az önkormányzat tulajdonában lévő 10238 hrsz-ú ingatlanból kíván a GET Kft legalább 2000 m2 területet vásárolni.

A Fonyód, 10238 hrsz-ú ingatlan a Blaha L. utca és a Gáz utca között, a Vásártér mellett terül el. A Rendezési Terv előírásai szerint az ingatlan egy része közlekedési területnek, más része pedig központi vegyes területként van besorolva. Ez a csatolt Rendezési Terv kivonaton látható.
A vegyes területként használt részen van lehetőség értékesíthető területrész kialakítására, minimum 1000 m2 méretben.

Javaslom, hogy a Képviselő-testület készíttesse el a Fonyód, Blaha L. utca - Vásártér - Gáz utca - Béke utca közötti terület telekalakítását a hatályos Rendezési Terv előírásai szerint, azzal, hogy a terület keleti részén kerüljön kialakításra egy legalább 2000 m2-es terület, amely értékesíthetővé válhat. Javaslom, hogy ezzel együtt készíttesse el a Képviselő-testület a terület értékbecslését, és kerüljön vissza az ügy a május havi testületi ülésre.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a GET Kft ingatlanvásárlási kérelméről "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy készíttesse el a Fonyód, Blaha L. utca - Vásártér - Gáz utca - Béke utca között lévő önkormányzati ingatlanok, a hatályos Rendezési Terv szerinti telekalakítását, azzal, hogy a terület keleti részén kerüljön kialakításra egy legalább 2000 m2-es értékesíthető terület.
Az értékesíthető terület forgalmi értékét értékbecslő határozza meg.
A telekalakításról szóló változási vázrajz, valamint az elkészült értékbecslés kerüljön vissza a 2018. május havi testületi ülésre.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 17.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe