2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. április 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a „VP6-19.2.1-10-8.1.4.17 Közösségi célú egészségre nevelő, szabadidős és sporteszközök, gépek beszerzése, infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázatra támogatási kérelem benyújtásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

 Megjelent Magyarország Kormányának felhívása a Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesület LEADER helyi akciócsoport (HACS) illetékességi területén működő nonprofit szervezetek, önkormányzatok támogatására.

 

Felhívás célja, az akciócsoport illetékességi területén sportolási létesítmények, sportpályák szabadidős terek kialakítása, fejlesztése, ezáltal a közösségi élet feltételeinek javítása.

 

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

-        Helyi önkormányzat (321)

-        Helyi önkormányzati költségvetési szerv (322)

-        Helyi nemzetiségi önkormányzat (371)

-        Sportegyesület (521)

-        Közalapítvány (561)

-        Egyéb alapítvány (569)

-        Egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet

 

Választható önállóan támogatható tevékenységek:

 

-        Eszközbeszerzés: A sportoláshoz és a közösségi célú egészségre nevelő szabadidős sporthoz, játszóterekhez kapcsolódó eszközök beszerzése és telepítése.

-        Gépbeszerzés: A sportoláshoz és a közösségi célú egészségre nevelő szabadidős sporthoz, játszóterekhez szükséges gépek beszerzése és telepítése.

-        Építési beruházás: A sportoláshoz kapcsolódó sportlétesítmények kialakítása, felújítása, közösségi célú sporteszközök beszerzése/építése, meglévők felújítása, játszóterek kialakítása, felújítása, fejlesztése, ill. ezek telepítési költségei.

 

 

A pályázható összeg maximum 10.000.000 Ft. A megítélt támogatási összeg maximális támogatási intenzitása 100%.

 

A beruházás tervezett helyszíne: Fácános vár, Fonyód, 7078 hrsz-ú, 15171 m2 méretű ingatlan. Az ingatlan a Nagyboldogasszony Plébánia Fonyód, Templom utca 2. tulajdonában van. A Plébánia hozzájárul a fejlesztés megvalósításához.

 

A pályázat során egy több tornyos kalandvárat, kétállású hintát, mérleghintát kívánunk beszerezni, telepíteni, lehetőség szerint ütéscsillapító gumiburkolat elhelyezésével együtt. Ennek várható költsége bruttó 5.500.000.- Ft

 

A pályázat beadásának határideje: 2018.04.27


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a „VP6-19.2.1-10-8.1.4.17 Közösségi célú egészségre nevelő, szabadidős és sporteszközök, gépek beszerzése, infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázatra támogatási kérelem benyújtásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani: VP6-19.2.1-10-8.1.4.17 Közösségi célú egészségre nevelő, szabadidős és sporteszközök, gépek beszerzése, infrastrukturális fejlesztése című pályázati felhívásra, játszótéri eszközök beszerzésére, telepítésére.

 

A beruházás tervezett helyszíne: Fácános vár, Fonyód, 7078 hrsz-ú, 15171 m2 méretű ingatlan.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a beruházás megkezdése előtt szerezze be az ingatlan tulajdonosától a terület használatához szükséges hozzájárulást.

A beruházás mértéke maximum 5.500.000.- Ft.
Támogatási intenzitás: 100%

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a pályázattal kapcsolatos valamennyi irat aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 04. 27.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe