4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. április 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívásra támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatban
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény 3. melléklet II. 2. pont a), b) és c) pontok szerinti önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására.

 

Tekintettel Fonyód Város Önkormányzata már benyújtott pályázataira, a támogatás célja lehet a c) alpont - az önkormányzati tulajdonú belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének megvalósulása, mint belterületi utak, járdák, hidak felújítása.

 

Egy önkormányzat az a)-c) alpontok szerinti célok közül csak egyre nyújthat be pályázatot.

 

Támogatást igénylők köre: települési önkormányzat

 

Támogatás formája: vissza nem térítendő

A támogatás bruttó összeg, amelyből az általános forgalmi adó (ÁFA) nem igényelhető vissza.

 

Támogatás összege: c) alpont esetében 10.000 fő lakosságszám alatt: maximum bruttó 15.000.000,- forint

 

Támogatás maximális mértéke, intenzitása függ a megvalósítandó alcéltól, illetve a Pályázó egy lakosra jutó adóerő-képességétől: Fonyód esetében 21.439,- Ft/Fő, mely szerint a támogatás maximális mértéke a fejlesztési költség 75%-a lehet.

 

Önerő mértéke: 25%, mely legfeljebb bruttó 5 millió,- Ft, amit a pályázónak kell biztosítania.

  

A fentieket figyelembe véve az 100% önkormányzati tulajdonú, 7622/10 hrsz. Domb utca felújítására javaslom támogatási kérelmet beadni, azzal, hogy a felújítás a Szent István utcától kezdődne a Fő utca irányába. A bekért árajánlatok ismeretében várhatóan a Mező utcai kereszteződésig lehetne ebből a keretből az út felújítását elvégezni.

 

A pályázatokról a miniszter dönt, mely határideje: 2018. augusztus 31.

 

A nyertes pályázó támogatói okiratban értesül a támogatás feltételeiről és annak elfogadását követő 7 munkanapon belül a területileg illetékes Államkincstárság fogja folyósítani egy összegben a támogatást.

 

Projekt fizikai befejezésének legkésőbbi időpontja 2019. december 31.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"PElőterjesztés BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívásra támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatban"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívás keretein belül az önkormányzati tulajdonban lévő Domb utca egy részének felújítására. A teljes pályázati összeg maximum bruttó 20.000.000,- Ft, melyből a maximum bruttó 5.000.000.- Ft önerő tartalom a 2018. évi költségvetési keret terhére kerül biztosításra.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a Pályázat benyújtásához szükséges valamennyi irat aláírására, valamint felhatalmazza - a kérelem pozitív elbírálása esetén - a kedvezményezetti kötelezettségek teljesítésére.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 03.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe