5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. április 23-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Fonyódot érintő szakaszán kerékpárforgalmi létesítmények tervezéséhez való hozzájárulás megadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A 2017. évben tárgyalta a Képviselő-testület a Balaton Bringakör kerékpáros útvonal Fonyódot érintő terveit.

A tervek között szerepelt, hogy a Fonyód, Vitorlás utcában a Magaspart alatti részen szélesítést terveznek és új nyomvonalon létesül az új Bringakörút, alap megerősítéssel.

Az egyeztetések során a MÁV nem járult hozzá a burkolat szélesítéséhez, így a terveket erre a szakaszra vonatkozóan át kellett dolgozni a tervezőknek. Az átdolgozott - az előterjesztéshez csatolt - terveken látható, hogy a jelenlegi nyomvonalon, a jelenlegi szegélyek között, kopóréteg csere történik csak.

A módosult műszaki tartalomhoz kéri a tervező a Képviselő-testület önkormányzati közútkezelői hozzájárulását.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Fonyódot érintő szakaszán kerékpárforgalmi létesítmények tervezéséhez való hozzájárulás megadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete tulajdonosi és önkormányzati közútkezelői hozzájárulást ad a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal Balatonboglár-Balatonszentgyörgy szakaszát érintő, az előterjesztéshez csatolt mellékletekben szereplő módosított műszaki tartalmú engedélyezési és kivitelezési tervek elkészítéséhez. 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a tulajdonosi és önkormányzati közútkezelői hozzájárulással kapcsolatos iratok aláírásával.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 15.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe