3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2018. július 31-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának 2018. évi pályázatára a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény 3. melléklet I. 10. pont szerint a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására.

A pályázat célja szerint a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.

A pályázatot a pályázati kiírás alapján az év során folyamatosan, de legkésőbb 2018. szeptember 30-ig lehet benyújtani, melyhez szükséges a képviselő-testület erről szóló határozata.

 

Fonyód Város Önkormányzata - a pályázati kiírásnak megfelelően - a települési önkormányzatok 2018. évi rendkívüli önkormányzati támogatása pályázatra az önkormányzat működőképességének megőrzése, a feladatellátást veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében nyújtja be támogatási kérelmét.

 

A pályázat keretében támogatást kérünk

  • az Egészségügyi Ellátást Szervező és Működtető Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. – Fonyód által az orvosi ügyeleti feladat ellátásából eredően kiadott számlák alapján 2017. december hónaptól fennálló tartozás rendezésére 13.020.456.-Ft összegben.

 

A pályázati kiírás szerint a pályázat benyújtásáról szóló képviselő-testületi határozat kötelezően csatolandó melléklet, melynek érdekében határozatot kell hozni arról, hogy Fonyód Város Önkormányzat pályázni kíván a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására.

 

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a döntéshozatalra.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának 2018. évi pályázatára a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy benyújtja pályázatát a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény 3. melléklet I. 10. pont szerint a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatására kiírt 2018. évi pályázatra.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására és a pályázattal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe