4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. július 31-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosítására
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Fonyód városban tervezett, illetve folyamatban lévő sportcélú beruházások kivitelezése, illetve tervezése során kettő helyszínen merült fel a településrendezési eszközök módosításának igénye:

1. Sportcsarnok építése. A sportcsarnok építése során felmerült, hogy a 10242/2 hrsz-ú ingatlan esetében az építménymagasságot növelni kellene, gazdaságossági szempontok figyelembe vételével. Ezzel elhagyható lenne legalább az egyik oldali pengefal, amelynek költségét az építmény belső berendezéseire lehetne átcsoportosítani.
Javaslom, hogy a Fonyód, 10242/2 hrsz-ú ingatlan övezeti besorolását Vt7-ről Vt12-ra módosítsa a Képviselő-testület.

2. Miután másodfokon is el lett utasítva, hogy a Fonyód, 070/28 hrsz-ú ingatlanon valósítsuk meg a Magyar Labdarúgó Szövetség által több, mint 130 millió Ft-tal támogatott élőfüves nagyméretű és műfüves közepes méretű focipályát, így - jelen ülés másik napirendjében tett javaslat alapján - a pályák helyszínéül a Gokart pályától keletre eső 10247/8 hrsz-ú ingatlant javaslom. Az idei évben megvásárolta az önkormányzat a 10247/1 hrsz-ú ingatlant. Javaslom, hogy a piactér előtt elhúzódó, a rendezési terven jelölt közlekedési területet a 10247/1 hrsz-ú ingatlanon vigyük tovább a Szigetvári utcáig. A jelenlegi közlekedési területet pedig beépítésre szánt területnek minősítsük át, a 10247/8 hrsz-ú ingatlannal együtt Gazdasági kereskedelmi, szolgáltató övezetbe.

Csatolom a két terület jelenlegi és a javasolt módosítási rajzát.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.a) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását a Fonyód, Vásártéri utca mellett lévő 10242/2 hrsz-ú ingatlan övezeti előírásaira vonatkozóan, olyan módon, hogy az ingatlan a településközpont vegyes terület 12. sorszámú építési övezetbe kerüljön átsorolásra.

 

1.b) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy Fonyód, Gáz utca és Szigetvári utca között lévő 10245/1 és 10247/1 hrsz-ú ingatlanok közlekedési terület – út övezeti besorolásba kerüljön át.

 

1.c) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy a Fonyód, 10247/5 hrsz-ú ingatlan Gáz utca és Szigetvári utca közötti része, valamint a 10247/8 hrsz-ú ingatlan gazdasági kereskedelmi, szolgáltató építési övezetbe kerüljön át.


1.d) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az előzőekben felsorolt (1.a- 1.c) településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6.-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el.

 

1.e) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 128/2010.(VI.24.) számú határozatával jóváhagyott településfejlesztési koncepciót változatlan tartalommal hatályban tartja, mivel az előzőekben felsorolt fejlesztési elképzelések a hatályos településfejlesztési koncepcióval összhangban vannak.

 

1.f) A településrendezési eszközök teljes eljárásban kerülnek módosításra.

 

1.g)  Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a településrendezési eszközök módosításának véleményezésébe eseti partnerként nem von be senkit.

           


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 08. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe