5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. szeptember 24-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) 6. számú módosításáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Az előterjesztéshez csatolt kérelemmel fordult az önkormányzat felé a PELSO Polgári Sportegyesület.

 

A PELSO Polgári Sportegyesület a tulajdonában lévő fonyódi 7236/1 hrsz-ú ingatlanon szállodát kíván építeni. Azonban az ingatlan speciális elhelyezkedése (az ingatlan sarkai közötti szintkülönbség) miatt a tervezett szálloda építéshez szükséges az építési hely olyan módon való kijelölése, hogy az építmény a telek déli, délkeleti határvonalán legyen kijelölve.

 

Mindezekhez szükséges a Fonyód város településrendezési eszközeinek módosítása.

 

A szóbeli tájékoztatás szerint az építtető egy 49 szobás, három csillagos, 90 férőhelyes étteremmel-rendezvényteremmel rendelkező szállodát kíván építeni az ingatlan területén.

A szálloda építése fontos Fonyód város tekintetében, ezért javaslom a PELSO Polgári Sportegyesület kérelme alapján a beruházás területét kiemelt fejlesztési területnek kijelölni.

Ez esetben tárgyalásos, gyorsított eljárás keretein belül lehet a településrendezési eszközök módosítását végrehajtani.

 

A módosítással kapcsolatos költségeket a PELSO Polgári Sportegyesület viseli.

 

Melléklet:       

1. számú melléklet: A PELSO Polgári Sportegyesület kérelme és az építési beruházás helyszínrajza, metszete, látványterve

2. számú melléklet: A Helyi Építési Szabályzat hatályos változata


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) 6. számú módosításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1./Fonyód Város Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztés szerinti 7236/1 hrsz-ú ingatlanra tervezett szállodafejlesztést és úgy dönt, hogy a József utcával, a Balaton utcával, a Jókai Mór utcával és a 7235 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömböt kiemelt fejlesztési területté jelöli ki.

 

2./ A fonyódi szállodafejlesztés megvalósíthatósága érdekében Fonyód Város Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközeit módosítja és a különleges idegenforgalmi turisztikai fejlesztési építési övezetben lévő 7236/1 hrsz-ú ingatlanra építési helyet határoz meg olyan módon, hogy az építési helyet az ingatlan déli és keleti telekhatáráig kiterjeszti.

 

3./ E határozat 2. pont szerinti módosítás területfelhasználási egység módosulásával nem jár, Fonyód Város hatályos településfejlesztési koncepciójának fejlesztési elképzeléseivel nem ellentétes, így az eljárás során Fonyód Város Képviselő-testülete Településfejlesztési Koncepcióját változatlan tartalommal hatályban tartja.

 

4./ Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete e határozat 2. pont szerinti településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el.

 

5./ Fonyód Város Képviselő-testülete az eljárásban eseti partnernek határozza meg a módosítással érintett ingatlan tulajdonosát.

 

6./ Fonyód Város Képviselő-testülete e határozat 2. pont szerinti településrendezési eszközök módosítását tárgyalásos eljárás keretében folytatja le, melynek során a partnerségi egyeztetést annak szabályairól szóló 8/2017.(V.5.) számú önkormányzati rendeletében foglaltak szerint lefolytatja és lezárja.

 

7./ Fonyód Város Képviselő-testülete e határozat 2. pont szerinti településrendezési eszközeinek módosításához szükséges dokumentációk elkészítésére szerződést köt, a PELSO Polgári Sportegyesület költségviselése mellett az Arker Stúdió Kft.-vel mint tervezővel.

    

     A szerződés megkötésével megbízza Hidvégi József polgármestert.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 10. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe