1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2018. december 11-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szurok-Szász Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

  
A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.
 
 
1)     A 245/2018. (XI.15.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának 4. és 5. pontját az alábbiak szerint módosítja:
„ 4. A közbeszerzési eljárások előkészítése:

4.1.  A közbeszerzési eljárásokat az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren keresztül kell elfolytatni. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben az önkormányzat regisztrációja a jegyző feladata. Valamennyi eljárást megelőzően az adott eljárás során az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer használatával kapcsolatos jogosultságok meghatározása a jegyző feladata.

4.2.     Valamennyi közbeszerzési eljárást független akkreditált közbeszerzési szakértő – továbbiakban: tanácsadó - bevonásával kell lefolytatni.

4.3.     A tanácsadó feladata:
- a beszerzés tárgyának, értékének, sajátosságának és egyéb, az eljárást befolyásoló körülményének figyelembevételével javaslatot tesz az alkalmazandó eljárásrendre,
- a konkrét eljárás előkészítése, a részvételi / ajánlati / ajánlattételi felhívás és a dokumentáció elkészítése,
- gondoskodik a hirdetmények közzétételéről, vagy közvetlen megküldéséről,
- dokumentációt az ajánlattevők részére rendelkezésre bocsátása,
- az ajánlatok elkészítése érdekében írásban feltett kérdésekre, az érintett szakterülettel folytatott egyeztetést követően megadja a válaszokat,
- az ajánlatok értékelésének előkészítése, a hiánypótlási felhívás elkészítése, megküldése
- az eljárás eredményéről szóló összegezés az ajánlattevők felé való megküldése, a hirdetmény elkészítése, benyújtása,
- a bírálóbizottságban biztosítja a közbeszerzés szerinti szakértelemmel rendelkező tagot,
-     elkészíti az eljárási iratjegyzéket digitális formában Megbízó szempontjai szerint; amelyet átad Megbízónak,
-     elkészíti a teljesítés során esetlegesen felmerülő szerződés-módosításokat.

4.4.     A közbeszerzési tervben szereplő, a Kbt. Harmadik része szerinti eljárások esetében az eljárást megindító felhívást és a dokumentációt, ezek esetleges módosítását, valamint a kiegészítő tájékoztatást a polgármester hagyja jóvá.

4.5.     A közbeszerzési tervben szereplő, a Kbt. Második része szerinti eljárások esetében az eljárást megindító felhívást és a dokumentációt, ezek esetleges módosítását, valamint a kiegészítő tájékoztatást a Képviselő-testület – szükség szerint rendkívüli ülés megtartásával – hagyja jóvá.

4.6.     A közbeszerzési eljárás során, amennyiben a közbeszerzés tárgya alapján érvényesíthető, tekintettel kell lenni a környezeti fenntarthatósági szempontokra

5.           Az ajánlatok felbontása 
Az ajánlatok bontását az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer végzi el.”
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a közbeszerzési szabályzat módosításának átvezetésével, azzal, hogy a szabályozást a folyamatban lévő eljárások során is alkalmazni kell.

 
2)     A 249/2018. (XI.15.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
1. Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközei 6. számú módosítása tárgyában hozott 179/2018.(IX.26.)számú határozatának 2./ pontját módosítja a zöldfelület minimális méretének vonatkozásában az alábbiak szerint:

„ - zöldfelület minimális mérete 60%-ról 40 %-ra módosul.”
 
2. Fonyód Város településrendezési eszközei 6. számú módosításának egyeztetési szakasza során a környezet védelméért felelős szervek beérkezett válaszai szerint a változtatások a környezetre jelentős hatást nem gyakorolnak, környezeti vizsgálat lefolytatása nem szükséges.
Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelméért felelős szervek nyilatkozatai alapján úgy dönt, hogy a módosításhoz nem tartja szükségesnek környezeti vizsgálat (értékelés) lefolytatását.
 
3. Fonyód Város településrendezési eszközei 6. számú módosításának partnerségi egyeztetését az önkormányzat lefolytatta. Az eseti partnerként bevont PELSO Polgári Sportegyesület kifogást nem emelt, észrevételt nem tett. Az eljárás részeként tartott lakossági fórumon és az azt követő 8 napon belül, kifogás, lakossági-, partneri vélemény, észrevétel a módosítással kapcsolatban nem érkezett.
A fentiek alapján Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete lezártnak tekinti településrendezési eszközei 6. számú módosításának partnerségi véleményezési szakaszát és javasolja a végső szakmai véleményezési szakasz megkezdését, továbbá felhatalmazza az ARKER STÚDIÓ Kft-t a végső szakmai véleményezési dokumentáció elkészítésére.
 
4. Fonyód Város Önkormányzat megbízza a polgármestert az előterjesztéshez csatolt összefoglaló aláírására.
 
 
Részt vettem a/az:
-        a soron következő Képviselő-testületi és Bizottságai ülésen,
-        intézményvezetői értekezleten,
-        Somogy Megyei Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozásán,
-        Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Alapítványi bálján,
-        rendkívüli Képviselő-testületi ülésen,
-        I. Adventi vásár és gyertyagyújtáson,
-        Somogy Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Jogi Bizottság valamint a Somogy megyei TOP Projekt Bizottság együttes ülésén.
 
Fogadtam:
-        érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat.
 
Polgármester átruházott hatáskörben
 
szociális igazgatási ügyek:
 
                18 fő esetében átmeneti segélyt állapítottam meg,
                  2 fő esetben közlekedési támogatást állapítottam meg,
                  2 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,
                  1 fő rendkívüli gyermekvédelmi támogatást állapítottam meg,
                  7 fő rendszeres gyermekvédelmi támogatást állapítottam meg,
                  4 fő rendkívüli település támogatást állapítottam meg.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe