6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2018. december 11-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására
Készítette:   Nagy Brigitta aljegyző, Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntései szerint a TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00009 és TOP-1.4.1-16-SO1-2017-00002 azonosító számú energetikai és épület felújítási projektekkel korszerűsíti a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde önkormányzati intézmény Fonyód Fő u. 25. szám alatti székhely épületet.

A projektek megvalósításának idejére (2018. november 1. – 2019. június 30. időre) az óvodai nevelési feladatok ellátási helyének biztosítására Fonyód Város Önkormányzata bérleti szerződést kötött a Budapest Főváros Önkormányzat tulajdonát képező, a hasznosításra kijelölt MOZAIK Gazdasági Szervezettel (1134 Budapest Róbert Károly krt. 49-51.) a Fonyód Fürdő utca 7. szám alatti ingatlanra.

Az intézmény alapító okiratában fel kell tüntetni a Fonyód Fürdő u. 7. szám szerinti feladatellátási helyet telephelyként, melynek okán az alapító okiratot módosítani, illetve kiegészíteni szükséges.

Az államháztartásról szó 2011. évi CXCV. törvény 8/A. §-a és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. § (2) bekezdése alapján az alapító szerv hatásköre a költségvetési szerv alapító okiratának módosítása, melyben a telephely és feladatellátási hely változását, kijelölését át kell vezetni a törzskönyvi nyilvántartáson.

 

Ennek érdekében a szükséges dokumentumokat elkészítettük és az előterjesztés mellékleteként csatolásra kerül

·       a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde 03/463-13/2016. számú hatályos alapító okiratának Módosító okirata (1.sz. melléklet), valamint

·       a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat (1/a. sz. melléklet),

melyeken az óvodai nevelési feladat ellátására a telephely feltüntetés átvezetésre került.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat jóváhagyását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általa alapított Fonyódi Óvoda és Bölcsőde (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézmény alapító okiratának módosítását az előterjesztés 1. számú mellékletét képező Módosító okirat szerint jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához a Módosító okirat, valamint az előterjesztés 1/a. számú melléklete szerinti egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe