1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. december 10-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Somogy Megyei Kormányhivatallal a Járási hivatalok kialakítása tárgyában kötött megállapodás módosításának jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A 2012. október 19. napján létrejött megállapodás alapján a Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatala használatába került a Fonyód, Ady E. u. 39. szám alatti, volt okmányiroda ingatlan. Az ingatlant az elmúlt időszakban a Járási Hivatal irattárózásra használta, ezért kezdeményeztem, hogy kerüljön vissza az önkormányzat kezelésébe.

 

Az Ady E. u. 39. ingatlanban tárolt iratok elhelyezésére a Járási Hivatalnak nagyjából 50 m2 területű épületre van szüksége, ezért a Fő utca 19. szám ingatlan „D” épületének, a megállapodáshoz csatolt rajzon jelölt helyiségei kerülnének át a Járási Hivatal használatába.

 

Ezzel kapcsolatban szükséges a Járási hivatalok kialakításáról szóló megállapodás módosítása. A módosító iratot a Kormányhivatal megküldte önkormányzatunknak.

 

Javaslom, hogy a megküldött irat 3. pontjában jelölt 2018. december 31. határidőt 2019. március 31. napjára módosuljon, annak érdekében, hogy az átköltözéssel járó, a módosító iratban jelzett feladatokat el tudjuk végezni.

 

Melléklet:

  1. számú melléklet:  Módosító megállapodás
  2. számú melléklet:  Megállapodás a járási hivatalok kialakításához – 2012. október 19. napján kelt megállapodás

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Somogy Megyei Kormányhivatallal a Járási hivatalok kialakítása tárgyában kötött megállapodás módosításának jóváhagyásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Somogy Megyei Kormányhivatallal 2012. október 19. napján a járási hivatalok kialakítás tárgyában kötött megállapodás, az előterjesztéshez csatolt módosítását, azzal, hogy a megállapodást módosító irat 3. pontjában jelzett határidő „2018. év december hó 31.”-ről „2019. év március hó 31.” napra módosuljon.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pont szerinti  megállapodás módosítás aláírásával. 
Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 03. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe