12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2019. február 5-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre pályázatának elbírálásáról
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester

Tisztelt Bizottság!

 

A Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre pénzügyi támogatási kérelmet nyújtott be Fonyód Város Önkormányzatához. Az egyesület 2019. február 22. napján ünnepli a szervezet 15. évi évfordulóját. Ebből az alkalomból szeretnék a meghívott vendégeket vendégül látni, tablókat, albumokat készíteni az egyesület 15 évéről, illetve emléklapokat, plaketteket átadni az egyesület alapító tagjainak.

Jelen pályázaton igényelt támogatás összege: 150.000 Ft.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete még nem alkotta meg 2019. évi költségvetési rendeletét, így az államháztartáson kívüli forrás átvételéről, valamint önkormányzati forrás államháztartáson kívüli és belüli átadásáról szóló 9/2015. (III.26.) önkormányzati rendelet 6. § (2) b) pontja által a Pénzügyi Bizottság hatáskörébe utalt támogatási kérelmek elbírálása tekintetében szükséges pénzügyi fedezet nem áll rendelkezésre.

A 2019. évi költségvetési rendelet-tervezet a Képviselő-testület 2019. február 7-i rendes ülésére beterjesztésre került.

A rendelet-tervezet - a korábbi évekhez hasonlóan - tartalmazza a civil szervezetek működésére elkülönített 7.500.000 Ft összeget.

 

A Pénzügyi Bizottság abban az esetben állapíthatja meg a vissza nem térítendő támogatást az egyesület részére, amennyiben Képviselő-testület 2019. február 7-i ülésén a 2019. évi költségvetési rendelet megalkotásra kerül és a civil szervezetek működésére elkülönített keretösszeg biztosított.

 

A szervezet kérelme az előterjesztés mellékleteként csatolásra kerül.

 

Kérem a Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.


Döntési javaslat

"Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre pályázatának elbírálása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága a Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre részére ………. Ft vissza nem térítendő támogatást állapít meg abban az esetben, amennyiben a Képviselő-testület a 2019. évi költségvetési rendeletet 2019. február 7-én megalkotja, és abban biztosított a „Civil szervezetek működési támogatása” 7.500.000 Ft keret. A támogatási összeg a keretet terheli.

 

Elszámolási határidő: a felhasználástól számított 30 napon belül, de legkésőbb 2019. december 31-ig.

A Bizottság felkéri a polgármestert a támogatási szerződés megkötésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 02. 28.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe