6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. február 4-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Strand utcában lévő 5160/1 hrsz-ú ingatlanon található nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Önkormányzatunk a 2005. évtől üresen álló, a Fonyód, Strand utcában lévő 5160/1 hrsz-ú ingatlanon található 25 m2 alapterületű nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadását több alkalommal is megpályáztatta. Legutóbb 2018. augusztusában tettünk közzé pályázati felhívást.

 Az épület jelenleg nincs bekötve a közműhálózatba, mivel a szolgáltató kikapcsolta a fogyasztási helyet, ennek visszakötésére a bérbeadásról szóló döntést követően kerül sor. A pályázat benyújtásának határideje 2018. szeptember 10-én lejárt. A benyújtás határideéig az épület bérletére pályázat nem érkezett hivatalunkba.

 Kiss Zoltán Istvánné ügyvezető a PIDU Kft. 8640 Fonyód, Bolyai F. u.11 szám alatti gazdálkodó szervezet képviseletében 2019. január 17-én a mellékelt pályázatot nyújtotta be a fenn említett ingatlannal kapcsolatban.

A PIDU Kft. Képviseletében eljáró ügyvezető húsz évre, évi 100.000.- Ft/év bérleti díj összegért kívánja bérbe venni az ingatlant a szabadidő eltöltésére, lehetőség szerint üzleti tevékenység végzésének céljára.

  

Melléklet:

 

1. számú: A PIDU Kft. pályázata

2. számú: Helyiségbérleti szerződés-tervezet


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Strand utcában lévő 5160/1 hrsz-ú ingatlanon található nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete bérbe adja a Fonyód, Strand utcában lévő 5160/1 hrsz-ú ingatlanon található nem lakás céljára szolgáló helyiséget a  PIDU Kft.( 8640 Fonyód, Bolyai F. u.11 szám alatti gazdálkodó szervezet) részére 2019. március 1. – 2039 február 28. közötti 20 év időtartamra, 100.000.-Ft/év bérleti díjért, az előterjesztés 2. számú mellékleteként szereplő Helyiségbérleti szerződésben foglaltak szerint.

  

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a bérlettel kapcsolatos iratok aláírásával.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 03. 01.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe