8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. február 4-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Turul u. 21. számú sorlakás pincehelyiségének bérbeadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Kiss Zoltán Istvánné ügyvezető a PIDU Kft.(8640 Fonyód, Bolyai F. u. 11.) képviseletében kereste meg önkormányzatunkat a Fonyód, Turul u. 21 számú sorlakás alatti pincehelyiség bérletével kapcsolatban.

A PIDU Kft. Képviseletében eljáró ügyvezető határozatlan időre szóló, évi 60.000.-Ft/év bérleti díj összegért kívánja bérbe venni az ingatlant.

A Fonyód, Turul u. 21 számú ingatlan alatti pincehelyiség kb. 120 m2 hasznos alapterületű.

 

A helyiséget eddig még nem adtuk bérbe, nem írtunk ki a bérlésre pályázatot.  Mindezek miatt figyelembe véve a hatályos helyi szabályozást, pályázati eljárást kell lefolytatni, amennyiben a Képviselő-testület a pincehelyiséget bérbe kívánja adni.

Javaslom, hogy a bérleményt legfeljebb 2 évre adjuk bérbe, azzal, hogy a bérlő kérésére a Képviselő-testület több alkalommal is 1-1 évvel meghosszabbíthatja a szerződést. Indokként előadom, hogy a Turul utcai ingatlan együttes a jelenlegi formájában sokáig már nem tartható fenn, ezért szükség lesz az átépítésére, felújítására, az önkormányzat költségvetési teherbíró képessége, illetve a pályázati lehetőségek figyelembevételével.

 

Melléklet:

 

  1. számú: a PIDU Kft. ajánlata.
  2. számú: Pályázat kiírás - tervezet

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Turul u. 21. számú sorlakás pincehelyiségének bérbeadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés 2. számú melléklete szerinti tartalommal pályázatot ír ki a Fonyód, Turul u. 21. számú sorlakás pincehelyiségének bérbeadására.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a pályázati eljárás lefolytatására és a szükséges iratok aláírására.

 

A pályázati eljárás eredményéről a Képviselő-testület dönt.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 03. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe