1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2019. március 26-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szurok-Szász Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.
 
1)     A 4/2019. (I.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, mely szerint vállalja, hogy az illetményalapot 2019. évre vonatkozóan (2019. január 1-jétől kezdődően) a Kvtv.-ben rögzítetthez képest legalább 20 %-kal emelt összegben, azaz legalább 46.380 forintban állapítja meg és benyújtja pályázatát a belügyminiszter által meghirdetett a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény 3. melléklet I. 12. pont szerinti „Kiegyenlítő bérrendezési alap” támogatásra.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására és a pályázattal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére. A pályázat benyújtásra került. A pályázat támogatásban részesült melynek összege: 12.129.600 Ft, a támogatói okirat aláírásra került .
 .
2)     A 5/2019. (I.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani: VP6-19.2.1.-10-8.1.3-17 A vidéki térségben működő turisztikai szolgáltatások fejlesztésére irányuló beruházások támogatása című pályázati felhívásra, „Fonyód, Városi strand turisztikai fejlesztése” címmel, összesen 10.500.000.- Ft összegben.
 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. évi költségvetésének terhére biztosítja a pályázati támogatáson felüli – 3.500.000.- Ft – önerőt a pályázat megvalósításához. A pályázat benyújtásra került.
 
3)     A 40/2019. (II.7.)Képviselő-testület határozatával a Fonyód Város Önkormányzata által kiírt Fonyód, Fő u. 25-27 számú épületének felújítási, átalakítási, akadálymentesítési kivitelezési munkáinak elvégzése, vállalkozási szerződés keretében II. tárgyú közbeszerzési eljárással kapcsolatban a Képviselő-testület az alábbi eljárást lezáró döntést hozza:
 
A Bíráló Bizottság javaslata alapján
az I. részajánlati körben
-       az AXIS’94 Építőipari Kft. (7400 Kaposvár, Németh István fasor 10.) által benyújtott ajánlatot a Kbt. 73. § (1) bekezdés e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja,
-       a Kapos Hausbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. (7400 Kaposvár Búzavirág u.1.) által benyújtott ajánlatot érvényesnek nyilvánítja,
-       a hiányzó fedezetet saját forrásból biztosítja,
-       az eljárás I. részajánlati körét eredményessé nyilvánítja,
-       a közbeszerzési eljárás I. részajánlati körének nyertese a Kapos Hausbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. (7400 Kaposvár Búzavirág u.1.) ajánlattevő, mivel ajánlattevő nyújtotta be a legjobb ár – érték arányú, érvényes és alkalmas ajánlatot.
 
a II. részajánlati körben
-       az AXIS’94 Építőipari Kft. (7400 Kaposvár, Németh István fasor 10.) által benyújtott ajánlatot érvényesnek nyilvánítja,
-       a Kapos Hausbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. (7400 Kaposvár Búzavirág u.1.) ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdésének e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja
-       a hiányzó fedezetet saját forrásból biztosítja,
-       az eljárás II. részajánlati körét eredményessé nyilvánítja,
-       a közbeszerzési eljárás II. részajánlati körének nyertese az AXIS’94 Építőipari Kft. (7400 Kaposvár, Németh István fasor 10.) ajánlattevő, mivel ajánlattevő nyújtotta be a legjobb ár – érték arányú, érvényes és alkalmas ajánlatot.
 
a III. részajánlati körben
-       az AXIS’94 Építőipari Kft. (7400 Kaposvár, Németh István fasor 10.) által benyújtott ajánlatot érvényesnek nyilvánítja,
-       a Kapos Hausbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. (7400 Kaposvár Búzavirág u.1.) ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdésének e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja,
-       az eljárás III. részajánlati körét eredményessé nyilvánítja,
-       a közbeszerzési eljárás III. részajánlati körének nyertese az AXIS’94 Építőipari Kft. (7400 Kaposvár, Németh István fasor 10.) ajánlattevő, mivel ajánlattevő nyújtotta be a legjobb ár – érték arányú, érvényes és alkalmas ajánlatot.
 
2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. évi költségvetéséből biztosítja az 1. pont szerinti nyertes ajánlattevő ajánlata és a támogatásból megvalósuló projekt elemek támogatási összege közötti pénzügyi fedezetet, összesen 125.839.843.- Ft összeget.
 
3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az eljárás lezárásával, eredményhirdetésével és a vállalkozási szerződések megkötésével kapcsolatos iratok aláírására. Az íratok aláírásra kerültek.
 
 
4)   A 53/2019. (II.7.) Képviselő-testület határozatával a Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt által kiállított kedvezményezett nyilatkozat aláírásával, amellyel kifejezi szándékát az Árpád parti strand, a Városi strand, a Bélatelepi strand, a Báthori utcai strand, a Huszka utcai strand, az előterjesztésben megjelölt fejlesztéseire irányuló támogatási összeg igénybevételét.
 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a támogatással kapcsolatos valamennyi irat aláírásával.
 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert támogatott fejlesztések megvalósításával kapcsolatos feladatok végrehajtásával és a szükséges iratok aláírásával.
 
A pályázatban a megvalósításhoz tartozó egyéb tevékenységekkel (pl. projektmenedzser, tervező, közbeszerző, műszaki ellenőr, stb..) kapcsolatos kiadásokat a Képviselő-testület a 2019. évi költségvetésében a fejlesztési tartalék terhére engedélyezi megvalósítani.
 
 
SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2019.02.08. -2019.03.04. között:
                                                                                                                
- A köt.váll. összege / kolbászfesztivál, Március 15. ünnepség /   összesen: 213.765 Ft
 
 
Részt vettem a/az:
-        Soron következő Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,
-        Balatoni Hajózási Zártkörűen működő Részvénytársaság rendkívüli ülésén,
-        Közmeghallgatáson,
-        X. Fonyódi Kolbászfesztiválon,
-        Mátyás Király Gimnázium, Mátyás napi ünnepségén,
-        Erzsébet Táborok Szezonnyitó Partnertalálkozóján, Zánka
-        Sirály Art - Tavaszi tárlatmegnyitón a múzeumban,
-        az intézmények Nőnapi köszöntésén,
-        1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen, Fonyódon
 
- Fogadtam:
            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat,
 
 
Polgármester átruházott hatáskörben
 
szociális igazgatási ügyek:
 
                3 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,
              13 fő esetében átmeneti segélyt állapítottam meg.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 03. 28.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe