3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. március 25-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési Bizottságának 2018. évi tevékenységéről
Készítette:   Árok László Képviselő és bizottsági tag
Előterjesztő:   Árok László Képviselő és bizottsági tag
Véleményező bizottság:  

A Képviselő-testület 2019. évi Munkatervének megfelelően elkészítettem a fenti tárgyú előterjesztést.

A 2014-ben tartott önkormányzati választásokat követően a Képviselő-testület Városfejlesztési bizottságot alakított. Tagjai Gyurina Mária, Kiss Zoltán, Lehel László önkormányzati képviselők, nem képviselő tagjai Kardos János, Kovács Ferenc és Vajda Tibor lettek. A bizottság elnökévé engem, Árok Lászlót választották.

Kovács Ferenc 2017. januári halála után, 2017. márciusban új tagot választottunk Bodó László személyében, aki 2017.májusátol vesz részt a bizottság munkájában.

A bizottság feladatait és hatáskörét a Képviselő-testület 10/2015.(III.26.) számú, rendelete szerinti Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) 2. melléklete részletezi.

A bizottság a fentieken kívül felvett más, olyan tárgyú előterjesztéseket is, melyek a bizottság feladatkörét érintették, vagy érinthették.

Tárgyalta az ingatlan eladással, felújítással, építéssel, az utak felújításával, forgalmi rendjével kapcsolatos előterjesztéseket. Tárgyalta a város gazdasági társaságaival kapcsolatos napirendi pontokat. Tárgyalta a pályázatok beadásáról szóló előterjesztéseket, a Település rendezési eszközök módosításait. a Déli vasút beruházással kapcsolatos előterjesztéseket, az intézményekkel kapcsolatos anyagokat.

A napirendi pontjaiban szerepelt a város rendezvényeinek tervezete, majd az azokról készített beszámolók véleményezése.

A bizottság a fentieken felül tárgyalta a hatáskörébe tartozó rendelet-tervezeteket is, mint a vagyon, költségvetés, zárszámadás, SZMSZ, közterület használatról szóló rendeletet.

A bizottság átruházott hatáskörébe utalt döntést nem hozott.

A bizottság más bizottsággal együttes ülést nem tartott.

A Városfejlesztési bizottság üléseinek és határozatainak számát az alábbi táblázat mutatja be:
 
Bizottság
Rendes ülés
(nyílt ülés)
Rendes ülés
(zárt ülés)
Rendkívüli ülés
(nyílt ülés)
Rendkívüli ülés
(zárt ülés)
Határozatok
db.
 
Vfb.
7
4
6
0
103
 
 
Valamennyi bizottsági ülés határozatképes volt. Az üléseken a megjelenés jó, kiváló. A bizottsági tagok valamennyien aktívak. Ennek során, az üléseken megvitattuk a felvett előterjesztéseket. Így nem egyszer előfordult, hogy az ülések több mint egy órán keresztül is tartottak, ahol a bizottsági tagok a véleményüket szabadon kifejthették, érvelhettek. Igyekeztünk elkerülni a tagok közötti személyi ellentét kialakulását. Fegyelemsértés nem volt.

A bizottság munkáját jellemzi, hogy az általa tárgyalt előterjesztéseknél a Képviselő-testület elfogadta annak észrevételeit és javaslatait, beépítve a határozataiba, rendeleteibe.

Kérem a Képviselő-testületet az alábbi határozat-tervezet elfogadására.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság    A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Beszámoló Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési Bizottságának 2018. évi tevékenységéről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési Bizottságának 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolóját. 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Árok László

« Vissza
Vissza a főmenübe