4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. június 22-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés vagyonvédelmi kerítés elhelyezéséről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!


A Pidu Kft nevében Kiss Zoltán István az előterjesztéshez csatolt mellékletek szerinti kérelemmel fordult az önkormányzathoz.


A kérelmező az önkormányzatunkkal 2019. március 01-től 20 évre szóló bérleti szerződést kötött a Fonyód, Strand u. 5160/1 hrsz alatt lévő 25 m2 méretű nem lakás céljára szolgáló helyiség vonatkozásában.

2019. március.  22 – én érkezett kérelmében (1. melléklet) Kiss Zoltán a bérlemény megóvása érdekében kérelmezte a helyiség köré a saját költségén faltól számított 4 méterre vagyonvédelmi kerítés építésének lehetőségét. Az ügyben, a tulajdonos nevében átruházott hatáskörömben 2019. április. 03 - án a (2. melléklet) szerinti tájékoztatást adtam.

A kérelmező 2019. május 23-án érkezett beadványában (3. melléklet) kifogásolta a tulajdonosi hozzájárulásban megszabott feltételt, miszerint a kerítés létesítése előtt a kérelmező kössön közterület-használati szerződést Önkormányzatunkkal a lekeríteni szánt területre vonatkozóan üzleti előkert céljából.

Fonyód Város területén a közterület – használat szabályait a Fonyód Város Önkormányzatának a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól szóló 21/2004.(VIII.30.) számú rendelete (továbbiakban: rendelet) szabályozza, az alábbiak szerint:

„5.§ Nem kell közterület- használati megállapodási hozzájárulás:

a)  az elektromos, távközlési,víz,szennyvíz,gáz, stb.-hibaelhárítási munka, illetve ehhez szükséges dolgok tárolásához, ha a hiba a rendelet hatálya alá tartozó területen történt, vagy csak annak igénybevételével hárítható el.

b) akkor, ha az önkormányzat vagy intézményei által szervezett rendezvényhez és ezek hirdetéseihez szükséges,

d) külön jogszabályban megjelölt estekben.

6.§ Közterület-használat 3 napig és 20 m2-ig tüzelő-, és építőanyag részére díjfizetés nélkül igénybe vehető akkor, ha annak bejelentése az engedélyezőhöz 5 nappal korábban megérkezik, s azt legkésőbb a használat előtt egy nappalé részletesen indokolt városképi érdekből az engedélyező nem köti külön hozzájáruláshoz.”

 

A fentiekre tekintettel az ingatlan bérlőjének az ingatlan körüli közterület-használatára vagyonvédelmi célból ingyenesen nem ad lehetőséget a rendelet.


Döntéshozói vélemények

Jogi Bizottság   A Jogi bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés vagyonvédelmi kerítés elhelyezéséről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a PIDU Kft, mint a Fonyód, Strand utca 5160/1 hrsz-ú ingatlanon lévő nem lakás céljára szolgáló helyiség bérlője az ingatlan körüli közterületet vagyonvédelmi célból – a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól szóló 21/2004.(VIII.30.) számú rendelete alapján – közterület-használati megállapodással, a rendelet szerint megállapítandó díj ellenében kerítheti el és használhatja, egyetértve a polgármester 2019. április 3. napján kelt tájékoztatásával.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 07. 01.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe